slechte grasmat…

Simon Zwartkruis, sportjournalist van het blad Sportweek, krijgt van het blad Hard Gras, een prijs voor zijn interview met Ruud van Nistelrooij van 26 juni j.l. Een prijs waarin Hard Gras z ’n waardering uitspreekt voor collega-journalisten ? En vervolgens gaan we bij Radio 1 natuurlijk de journalist weer interviewen… Over incestueuze journalistiek gesproken.

En waar draait het nu allemaal om ? Om ’t voetbal, dus om de bal en uiteindelijk… dus om het geld !
Vroeger (toen alles beter was) schaarde men zich nog massaal voor de buis, wanneer er een voetbalwedstrijd live werd uitgezonden. Het besluit hiertoe werd overigens zo lang mogelijk uitgesteld om toch eerst maar het stadion vol te krijgen… Tegenwoordig zien we alles. Wanneer Ruud Gullit z’n neus snuit, zijn er minimaal 5 cameraploegen om dit te registreren voor de vermoede kijker thuis. Bij gebrek aan uitzendrechten zend SBS 6 Zwaluwen B1 tegen IJsselmeervogels uit. En er kijken steeds minder mensen. Iedereen is overvoerd.
Tonnen, wat zeg ik, miljoenen euri ’s gaan er om in de wereld van het voetbal. Voor mij hoeft een club niet met bijv. Nuon op hun shirt rond te lopen, doe dat geld maar van onze energierekening af. Ik hoor het ze nog zeggen:”door de prijsstijgingen op de oliemarkt, zijn we genoodzaakt, de prijzen voor de levering van elektriciteit en gas bij te stellen…”. Omhoog, welteverstaan; dat de prijs weer naar beneden wordt gecompenseerd, als het met de oliehandel weer wat beter gaat, zien we nooit. Maar ik dwaal af, we hadden het over voetbal…
Wanneer de clubs met al dat sponsorgeld en opbrengsten van de verkoop van lucratieve spelers nu eens zélf opdraaiden voor de enorme kosten van bijvoorbeeld extra inzet van politie (en soms zelfs M.E.) voor die paar raddraaiers in vak X, had ik er al wat minder moeite mee. Maar nee, dat komt van uw en mijn belastinggeld, terwijl de baten afvloeien naar buitenlandse televisiestations. Want hoe je het ook went of keert, de moederbedrijven van ‘onze’ RTL’s & Talpa’s, zitten gewoon in bijvoorbeeld Luxemburg. En als ’t dan een keertje tegenzit bij F.C. Knudde, koopt de overheid gewoon het veel te dure/grote stadion (gebouwd omdat de F.C. één jaar promoveerde naar de eredevisie om het jaar daarop, na de bouw van dit prestigeproject, weer te degraderen naar de totodevisie of iets van die strekking) om het vervolgens voor een vriendenprijs weer aan de club te verhuren… U raad het al; uit de amper sluitend te krijgen gemeentekas. Maar ik dwaal af, we hadden ’t over voetbal. Toch ?
Nee, de leukste voetballers blijven toch Jaap & Dirk…

1 reactie

Opgeslagen onder polityk, sport

Een Reactie op “slechte grasmat…

  1. Bart, Emmen

    Ik kijk alleen nog bij de wedstrijden van mijn zoon van 8. En zelfs dáár erger ik me rot aan de té fanatieke amateur van Gaal-vaders die staan te schreeuwen alsof ze in het leger zijn !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s