onzin in ’n envelop…

Een vriendin van ons brengt post rond. En ze past af en toe op onze kinderen. En aangezien ze tijdelijk wat slechter ter been is help ik haar eens per week met het rondbrengen van de post. In het buitengebied, dus auto – in auto uit. En dat is best wel leuk, in het begin…
Waar over ik me nu na ’n paar weken vooral over verbaas, is de grote hoeveelheid onzin en shit, die bij mensen (onder het mom van post) door de bus wordt gepropt ! Eigenlijk gewoon spam en daar helpt geen sticker ‘nee’ tegen, want het is allemaal of geadresseerd óf ‘aan de bewoners van dit pand’.
Ik wist wel dat de handel in adressenbestanden big business is (net als e-mail adressen overigens…). En dat je, als je één keer iets besteld bij laten we zeggen Neckermann, de bok bent. Maar dit heb je dan zelf veroorzaakt, toch ? En ook kan ik wel begrijpen dat men hier op ’t eiland, wellicht vaker gebruik maakt van postorderbedrijven, als aan de wal. Overigens is 80 % van deze firma ’s van Duitse origine. Er waren erbij waar ík nog nooit van gehoord had. Ik noem u een kleine selectie: Neckermann (zoals al genoemd), Otto, Bakker, Tchibo, Hahne, Wehkamp, Bon a ‘Parte, Bakker (bloembollen), Conrad, Compass en nog een stel.

Ik zou een brievenbus voorstellen met twee sleuven. Aan de postbode om te kiezen: één voor serieuze post en één voor onzin in een envelop, met zo ’n papiervernietiger erachter…
Kilo ’s hebben we vandaag weer verspreid en sommige mensen zou je eigenlijk tegen hun eigen koopgedrag moeten beschermen.
Natuurlijk houd de business zichzelf in stand. Door veel onzin met ’n envelop te verspreiden, wordt er veel besteld en dáár moet onze vriendin ’t van hebben. De pakjes betalen het best en wanneer de koopwaar dan nog een paar keer retour gaat, is dat helemaal mooi.Volgende week gaat ’t over brievenbussen…

7 reacties

Opgeslagen onder oar...

7 Reacties op “onzin in ’n envelop…

 1. Youke

  Ja, het is echt spam.
  Bij terugsturing van dit soort mailings van de vorige eigenaar blijf ik het 4 jr na dato nog ontvangen. Onnuttige bomenkap en postzegel (stempel voor zulke bedrijven) vernietiging.

 2. hette

  Duitsers zijn dol op postorderbedrijven. Ik heb er ook nog bij eentje gewerkt. En de hoeveelheid reclame is inderdaad erg veel en niet eens allemaal op gerecycled materiaal. Zonde.

 3. Goentah

  Het wordt ook wel eens ‘commercie’ genoemd…

 4. pascal

  ik heb idd een Nee-Nee sticker, maar de post brengt ze wel.

 5. Anders

  @ Pascal:
  maar jou vrouw besteld dan ook regelmatig wat nieuws (bij Wehkamp), lees ik net op je blog van 16 mrt…

 6. jack of hearts

  Ik wind me hier regelmatig (zinloos) over op.
  Vroeger had je geen nee-nee sticker en gooiden ze de troep met bakken in je bus
  Maar tegenwoordig wordt het milieu veel zwaarder belast. Het driekleurendruk extra gladde toiletpapier is gewoon gebleven, net zo veel als vroeger. Alleen verpakken ze nu de rotzooi in plastic en stoppen er een extra inlegvel in met een gekochte adressering of aan de de bewoners van dit pand.
  Tenslotte gaat er nog papier en lijm op aan al die Nee-Nee stickers als zinloze decoratie voor op de brievenbus.
  Het wordt hard tijd voor een milieuheffing van een kwartje op elke gulden aan reclamefolder.

 7. Toussaint

  Alle zaken in een doosje en naar de container van de muziekclub, er lopen heel wat toeters bij het muziekcorps die betaald zijn van ons oud papier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s