post…

Ik beloofde u al ’n tijdje terug een stukje over brievenbussen, naar aanleiding van mijn tijdelijke functie als hulppostbode. Maar het onderwerp is door de actualiteit ingehaald. In de LC* van vandaag stond een commentaar over TaNTe Post (zie hiernaast, klik voor vergroting). Nederland blijkt weer eens de eerste in de E.U. die de posterijen heeft geprivatiseerd. En natuurlijk is de TNT ’n beetje zielig, door de opkomst van het wereld wijde web en de e-mail, maar waarom moest er dan nog wel zonodig geïnvesteerd worden in nieuwe (oranje) brievenbussen en een total make-over voor de huisstijl én de bode ’s ? Zelfs de grootste onbenul kon dat jaren geleden al zien aankomen. En waarom moet alles en iedereen in godsnaam geprivatiseerd worden. Waren die staatsbedrijven zo fout ? Wordt de consument beter van de zogenaamde marktwerking ? Voorbeelden te over waar dit niet zo bleek: nutsbedrijven, telecommunicatie, energievoorziening, openbaar vervoer, gezondheidszorg, onderwijs… Privatisering betekend ook privé-verrijking (de z.g.n. topmannen). Zo is ’t in Engeland al jaren kommer & kwel, sinds de privatisering van de spoorwegen. Leert de overheid daar dan wat van ? Nee, Nederland moet altijd het braafste jongetje uit de klas zijn. Denemarken is wat kat-uit-de-boom-kijkeriger. Wanneer zij zien dat er nogal wat beren op de weg zijn (of honden, in het geval van de postbode), stellen zij privatisering uit of behouden het staatsbedrijvensysteem (én de euro, maar dat is weer ’n heel ander verhaal…). Europa begint me meer en meer tegen te staan. Misschien wordt het toch ‘ns tijd dat Friesland een autonome staat wordt ?

3 reacties

Opgeslagen onder polityk

3 Reacties op “post…

 1. pascal

  Friesland autonoom? Mmmmm.. ik weet het niet. Als we daar aan gaan beginnen, dan wordt het net zoiets als Joegoslavië. En Kaat… is een zaken vrouw. Dat blijkt wel. Zou ze menen? Ik weet niet, ik jat vaak foto’s via afbeeldingen in google en ik vraag nooit toestemming. Als iemand gaat klagen dan haal ik het gewoon wel weg.

 2. Chantal

  Friesland moet maar snel ‘afscheiden’ als ze dat zo graag willen…. maar ik vind het van de zotte. We zijn één land en dat is een land met 12 provincies.

 3. Bert

  Drenthe doet mee hoor !
  Wat is dat allemaal met die Kaat ?
  Heb dat even gemist. Typisch Hollands trekje om een ander op z’n nummer te willen zetten.
  Ongeacht het gelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s