Puur ?

Als dit de sfeer is waarop er blijkbaar geweblogt wordt in ons kouwe kikkerlandje, dan gooi ik graag de knuppel in ’t hoenderhok en geef vervolgens de pijp aan Maarten…
Sommigen van jullie zullen denken ‘waar gaat dit over’, anderen zullen hier als nieuwsgierig lezer zijn, zonder een comment te (durven) plaatsen.
Volgens mij zijn we met z ’n allen een beetje het gevoel voor verhoudingen kwijtgeraakt, gedurende deze paasdagen.
Ik ga ’t ook niet uitleggen voor de nieuwelingen, je surft maar ’n beetje heen-en-weer tussen DSE, Pascal, Lette & Anders
Punt is dat ik ongeveer 3 dagen ’n foto van een collega-blogger ( Puur Kaat in dit geval ) op mijn weblog had staan. Het ging om de afbeelding die ik wekelijks verander, rechtsbovenaan de pagina. De maakster van de desbetreffende foto had absoluut een punt door te zeggen dat ik hier geen toestemming voor had gevraagd en verzocht mij de foto te verwijderen. Redelijk verzoek; heb ik geen problemen mee. De manier waarop zij dit deed was niet de mijne geweest, maar goed, daar gaat zijzelf over, niet ik.
De manier waarop, zorgde echter voor een hoop, mijns inziens, onterechte aantijgingen in de commentaren op haar DSE-log. Dat iemand, willens en wetens tekst of afbeeldingen gebruikt, als zijnde van zichzelf op zijn of haar (we)blog is natuurlijk af te keuren. Wanneer er echter ergens een foto verschijnt, die van jou blijkt te zijn, wil dat niet altijd zeggen dat er moedwillig (mis)bruik is gemaakt van het kopierecht. Wellicht heeft het zin, eerst eens uit te zoeken ( misschien niet gelijk via de openbare weg ? ) hoe de desbetreffende foto daar terecht gekomen is, eer je een mede(b)logger de les leest. Maar misschien heeft Bert ( oké, ik ken ‘m uit Emmen ) wel gelijk als hij zegt, en ik quote: ” Typisch Hollands trekje om een ander op z’n nummer te willen zetten ” …
In de commentaren op het blijkbaar nodige stukje op het DSE-log, worden meermaals onterechte vergelijkingen gemaakt, en voor de duidelijkheid; de volgende reacties zijn geknipt en geplakt: gejatte foto, Juist; meteen korte metten mee maken!!!!!!, … Anders: een ordinaire dief, moeilijk om origineel te zijn ( ik neem aan dat dat op mij slaat…) , kap gewoon met je log als je zo inspiratieloos bent, geen goed fatsoen, gewoon een beetje zielig als je dat doet, strijken met andermans eer, de arrogantie…, Not Done, gij zult niet stelen…
Ik word hier eerlijk gezegd een beetje moedeloos van. Waarom dan nog reageren, zult u zich afvragen ? Wel, het ligt eveneens in de Hollandse volksaard om je te willen verantwoorden. In mijn geval wel, althans. Nu had ik dit weekend eigenlijk wel wat beters te doen, maar ik kan het toch niet laten het een en ander toe te lichten… Na het lezen van de commentaren op KlapBlog, heb ik de desbetreffende foto direct verwijdert van mijn blog, tenslotte had zij, ook naar mijn mening, een terecht punt. Ik moet toegeven; er was ook een mailtje van Karin (6 apr. 2007 09:56), dat ik pas las, ná het lezen van haar stukje ( geplaatst om 10:35 ) op haar Weblog. En met het verwijderen van desbetreffende foto heb ik toen ook een commentaar achtergelaten op haar logje én haar even later een mailtje doen toekomen. Oké, ik was een beetje brutaal met dat laatste, maar ik dacht toch ook eerlijk en oprecht…
Maar blijkbaar moeten anderen ( nieuwkomers, vreemden, niet van het kliekje ) door het slijk…
En dan nú de knuppel :

nee… die krijgt u later, wanneer de 3 GlenTalloch weer zijn uitgewerkt !

17 reacties

Opgeslagen onder web

17 Reacties op “Puur ?

 1. blips

  Wat moet er van deze wereld terechtkomen als je niet eens iets op kunt lossen door een mailtje te sturen? Hoewel ik daar ook een reactie heb achtergelaten dat zij zelf de rechten schend van anderen door een plaatje van een artiest neer te zetten. Immers ALLES is copyright tegenswoordig. Ik neem ook maar een slokje op zulke trieste zaken.

 2. Ellen

  Tsja, met modder gooien is blijkbaar de trend.
  Ik vond de meeste reacties op haar blog trouwens nog erg redelijk. Tuurlijk zit er altijd stompzinnige negativiteit tussen.

  Je hebt het rechtgezet, bent positief gebleven. Klasse!

 3. Goentah

  Tjee, al deze commotie is aan mij voorbij gegaan. Wel iets opgevangen bij Pascal, maar ik vond het daar nog wel meevallen.

  Is alles weer normaal nu? Kunnen we weer gewoon loggen?

 4. pascal

  Ja, ik vond de reactie zeer overtrokken van Kaat. Daar heb ik op gereageerd in haar log. Daarna word ik beledigd door Lette en dreigt met ‘stappen’ door mijn ip-adres op haar log te tonen. Kijk, daar zakt mijn broek dan weer vanaf. Het meest irriteert mij de hypocrisie onder bepaalde bloggers. Ik zie bij de meeste bloggers foto’s van derden, YouTube filmpjes, aanhalen van berichten uit kranten, filmpjes van de omroepen, filmtrailers etc etc. Het copyright wordt bij de vleet geschonden, ook bij veel bloggers. En dan wordt ons de les gelezen… tja.

 5. CiNNeR

  Moest er enorm om lachen eigenlijk. Omdat ze begint over hoe goed ze fotografeert en of dat wel of niet zo is, lijkt me weinig met het onderwerp van doen te hebben. Of mogen baggerfoto’s wel gejat worden in haar optiek? ;)

  Verder kan ik me voorstellen dat ze het niet zo geslaagd vond, maar waren er talloze vriendelikere manieren geweest het op te lossen. Dit is een schandpaal die niet hoog genoeg kan zijn blijkbaar, daarmee zet ze zichzelf nogal voor paal.

 6. Gerhard

  Wat een gedoe om een hondenfotootje.

 7. bl@nkie

  Hallo ‘Anders’, ik heb het ook allemaal van af het begin gevolgd en ook een reactie achter gelaten bij Kaat in haar postje over de gewraakte foto! Heb haar ook direct mede gedeeld dat ze in mijn optiek te hard oordeelde over zo een klein onschuldig iets. Hierboven las ik ook al iemand dat lang niet al de reacties hard en beledigend waren aan jouw adres. Er zitten er altijd wat tussen die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, er is intussen veel over geschreven en eigenlijk is dat ook wel weer goed. Hebben we daar ook eens lekker over kunnen beppen! En het laatste woord zal er nog niet over geschreven zijn! Mijner zijds was onze kennismaking op deze wijze een zeer aangename, zal je blog zeker nog vaker gaan bezoeken. Zo zie je maar weer, levert tot alles ook nog iets goeds op… ;-)

 8. Hette

  Ik heb het niet gevolgd, ik was even op vakantie. Maar het klopt inderdaad dat er tegenwoordig echt veel gekopieerd wordt. Er is trouwens een tool die er voor zorgt dat de rechtermuisklik wordt gedeactiveerd. Zal eens ergens informeren, of zoek even op google.

 9. Ingeborg

  Heee Anders, ik ben gek op Kaat! Ze is de enige die ik echt trouw iedere dag lees. Maar volgens mij ga ik jou ook wel leuk vinden! Alleen die muziek, super muziek alleen….m’n baas geniet gelijk mee van ’t bloggen-in-de-baas-z’n-tijd! Kortom..ik kom terug!

  Enne…mijn foto’s mag je altijd jatten als je er iets aan hebt, scheelt weer een hoop gedoe!

 10. bl@nkie

  @Hette: Lekker belangrijk, rechtermuis-klik! Een printscreentje en je hebt de foto alsnog! Echt afschermen kan nooit, alleen je copyright teken levensgroot over de afbeelding is wellicht afdoende! ;-)

 11. Hette

  @Bl@nkie, nou nou..het was maar een idee hoor…

 12. bl@nkie

  @Hette: Ik bedoel het ook niet negatief! ;-)

 13. Stoere Schrijfster

  Deze commotie is ook aan mij voorbij gegaan. Alles weer ok?

 14. Stoere Schrijfster

  O ja, ff off-topic: hoe mijn boek gaat heten… dat houd ik nog maar even geheim. ;-)

 15. CiNNeR

  Weet iemand misschien: ss het toeval dat Pascal Summer ineens aan alle kanten onbereikbaar is geraakt?

 16. CiNNeR

  Laat maar, de posting hierboven vond ik hem alweer terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s