statistieken…

Eén van de voordelen van WordPress t.o.v. Blogger zijn de statistieken. Natuurlijk heeft Blogger cq. Google de ‘Google Analytics ‘, maar die zijn toch ’n stuk onoverzichtelijker. Ik gebruikte slechts enkele functies, terwijl de statistieken van WordPress ook daadwerkelijk uitnodigen tot ( functioneel ) bekijken. Zo is mijn log, Andersom bedoel ik nu, de laatste dagen frequent bezocht door lieden ( of liedinnen natuurlijk… ) die gegoogled hebben met ‘Ellen’, ‘postbank’ of ‘Jan Mulder en ellen’. Kijk, dat vind ik nu weer interessant. Vanwaar deze plotselinge opleving in de aandacht voor Ellen van de postbank ? Grappig is natuurlijk ook, dat al deze websurfers vervolgens trouw de link naar ellen volgde…

Wordpress heeft meerdere widgets. De meesten zijn niet echt een verrijking voor je blog, maar dat is mijn bescheiden mening. Een die ik wél aardig vind, is de ‘populaire berichten’. Een soort top 5 van meest gelezen posts, zeg maar. Dan blijkt ineens dat (b)loggers ( en lurkers ) regelmatig oudere posts lezen. Dit blijkt natuurlijk eveneens uit de ( zeer overzichtelijke ) wordpress statistieken, maar zo ’n top 5 geeft dat in één blik weer. Natuurlijk werkt het wel iets vertekenend, want blorkers ( om de (b)loggers en de lurkers maar eens onder één term te gooien ) klikken, nieuwsgierig geworden, natuurlijk óók weer op de items in deze ‘populaire berichten’. En natuurlijk worden sommige posts weer van elders doorgelinkt, maar toch.

weblog

Een groot nádeel van WordPress, is dat het geen embedded codes toelaat. Ja, wél wanneer je extern host, maar niet wanneer je ( gratis… ) host via wordpress.com. Minpuntje. Maar ja, iedereen beschermt z’n eigen toko. YouTube is tenslotte tegenwoordig van Google. Zo heeft WordPress weer een functie om makkelijk je oude (b)log over te zetten, maar andersom ( d.w.z. van wordpress o.d. → blogger ) kan dit niet.
En zo modderen we door in weblogland. De klanten van web-log.nl schijnen een mega reclamebalk boven hun weblog te krijgen… Daar zou ik nu weer niet blij van worden.

6 reacties

Opgeslagen onder eamelje, web

6 Reacties op “statistieken…

 1. Ik word echt overspoeld door Ellenzoekers, maar meestal vinden ze bij mij niet wat ze zochten :-)
  Anders: moest opeens denken aan Ellen-Jamesster ‘s uit ‘Garp’ van John Irving…

 2. Ik kwam hier doordat ik zocht op ‘oerol’.
  Weet je nog een adresje voor mij? Voor volgend jaar zit bijna alles al weer vol!
  Anders: wij hebben nog ’n 2 pers. studiootje, of kom met de boot…

 3. Wel een hoop techtalk in dit stukje, maar ik snap de strekking van je verhaal. WordPress is het dus helemaal. Ik blijf toch maar blij Blogger, want daar kan ik het nét een beetje volgen. Statistieken vind ik niet belangrijk genoeg om te switchen.
  Anders said: ‘blij Blogger’!, sterkte vanaag, Gonda…

 4. Ja een reclamebalk. Het kon natuurlijk niet altijd ‘graties’ blijven. Hopelijk blijven mijn bezoekers komen!
  Anders: anders kom je toch naar wordpress of blogger…

 5. Je hebt me over de streep getrokken! Ik ga zeer binnenkort overstappen van Blogger op WordPress. Ik wil gewoon wat meer kunnen knutselen aan m’n blog. Heb externe hosting (zeepvrij.nl, die linkt nu nog door naar Blogspot). Nu nog alles installeren en een unieke template ontwerpen. Is er trouwens een manier om alle berichten van Blogger en eventuele comments te importeren in WordPress?
  Anders: onder ‘beheren’ zit een functie ‘importeren’. Daar kun je kiezen voor importeren uit blogger. Alle berichten incl. reactie ’s worden dan in je nieuwe wordpress blog overgenomen incl. tijdslijn etc. Alleen zijn bij mij alle embedded functies cq codes vervallen. Hier heb je bij publiceren op eigen domein waarschijnlijk geen last van. Publiceren op eigen domein is trouwens niet kosteloos… Maar de mogelijkheden ( én beschikbare [ te bewerken ] templates ) zijn dan wel eindeloos !

 6. Nee ik denk dat ik maar gewoon hier blijf. Ik ben niet zo´n held op het gebied van websites en design. En de reclamebalk valt ook wel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s