hafenmeister…

Gisteren las ik dit in de krant :

Schipper slaat havenmeester…

Dat deed me denken aan de havenmeester van Cuxhaven ( Dld.) Jaren geleden meerde ik hier af met Gerhard D. Gerhard was de trotse eigenaar van een stalen knikspant van Pieter Beeldsnijder van 10½ mtr. Hij had er zelfs nog ’n klein boegsprietje aan geknutseld. En toen der hafenmeister Gerhard vroeg ‘wie lange ihre schiff war… ‘ antwoorde Gerhard met een uitgestreken smoelwerk: ‘neunundhalbe meter’. ( Gerhard betaalde liever niet teveel en vertrok sloop ook wel eens voor dag en dauw ’n haven uit… ). En boven de 10 mtr. werd ’t natuurlijk wat duurder… Waarop der oberstürmhavenmeister geïrriteerd antwoorde “du sollst mir nicht komisch machen ! “. Wat zoiets betekende als ‘u moet mij niet in de maling nemen’. Hierop reageerde Gerhard vervolgens met : “der Rudy Carell, dér ist komisch… aber das ist dann auch ein Holländer…”. Vanaf toen stond de ‘Miragedi’ op de zwarte lijst. Het is ook nooit meer goedgekomen tussen die twee…

5 reacties

Opgeslagen onder oar...

5 Reacties op “hafenmeister…

  1. Het moet gezegd, sommige havenmeesters/sluiswachters menen dat bezoekers maar een lastige onderbreking van hun werkdag zijn. Ze zijn niet altijd erg klantgericht. En dat is dan ook wel te merken.

  2. Ik ken weinig Havenmeesters en weet dus niet of ze vervelend zijn.

  3. Mir

    Ik denk dat er meer achter zit. Kan niet anders.

  4. Hmm volgens mij ligt het er gewoon aan dat het een Duitser was hihi. Ik heb ook wel van dat soort norse aanvaringen gehad.
    ik ken genoeg ‘aardige’ duitsers…

  5. Haha wist niet dat een half metertje meer of minder zulke hilarische momenten konden opleveren. Prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s