ndr…

Ik moet u iets verklappen. Een kleine onthulling, zeg maar. Ik ben een fan van de NDR. Jawel, het is eruit… De NDR. De Nord Deutsche Rundfunk. En dan heb ik ’t over de televisie-tak. Niet de radio. NDR Fernsehen. Het is, naar mijn mening, regionale televisie, zoals regionale televisie moet zijn. En het is de enige buitenlandse zender, die je hier naast Ned 1,2 & 3 én omrop Fryslân, DVB-T kunt ontvangen… d.w.z. zónder abonnement, met een antenne. En natuurlijk is ook bij de NDR niet alles te pruimen, verre van dat. Maar ze hebben wel een aantal hele aardige programma ’s en vaak verrassend mooie reportages. Vind ik dan. Vroeger (toen alles beter was…), toen ik zelf nog werkte voor de regionale omroep, was ons grote voorbeeld altijd de BBC. Dáár wist men hoe televisie gemaakt moest worden. Er was budget genoeg en er was goede degelijke televisie te zien. Geen zwabberende, onscherpe beelden, gemaakt door de eerste de beste SBS video-correspondent, maar degelijk camerawerk en goed gemonteerd. Maar ook de BBC moest inkrimpen en met z ’n tijd mee. Ook hier wordt het statief steeds vaker thuisgelaten… En bij jeugd- & showprogramma ’s is het tegenwoordig een must, om de kijker zo misselijk mogelijk op de bank achter te laten. Ik zal wel oud worden.
Maar we hadden het over de NDR. Probeer ’t eens. En kijk ‘ns naar Ostsee Report, Nordtour, Nordmagazin of een van de verstopte natuurfilms in Expeditionen ins Tierreich.

7 reacties

Opgeslagen onder kultuer, media

7 Reacties op “ndr…

 1. Duits spreekt me niet zo aan, vooral vanwege de taal, die klinkt zo kil…
  ach… das fält woll mit…

 2. hier geen duitse zenders op de tv… die hebben we nooit opgezocht eigenlijk…
  maar ja, jullie hebben ook al duitsers op ’t strand…

 3. Mir

  Met pak ‘m beet 35 zenders, nooit tijd en weinig affiniteit met Deutch hou ik ’t toch maar even bij National Geographic..

 4. Ik vind de NDR toch altijd een beetje stoffig. Ik heb hier ZDF-doku, een zender waar de hele dag best wel interessante documentaires worden uitgezonden. En ook Phoenix. Bij hun documetaires verbleekt zelfs de BBC.
  ik houd wel van ’n beetje stoffig :-)

 5. De Duitse televisie is inderdaad kwalitatief erg goed en oerdegelijk. Maar dat laatste is dan ook echt Duits.

 6. Hier ontvangen we normaal gesproken alle Amerikaanse zenders, van CNN tot Globo. In het begin hadden we ook een Duitse zender, maar die is op onverklaarbare wijze verdwenen. In Nederland keek ik nooit naar de Duitse TV, maar hier voelde het bijna als thuis…
  zu hause, das ist… :-)

 7. Pingback: it waar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s