jarig…

Ja, niet ik. Dit blog is jarig. 26 November, vorig jaar, besloot ik er maar ‘ns een weblog tegenaan te gooien. Waarom ? Beetje oefenen met schrijven. Beetje oefenen met html. Tenminste, bij Blogger. Bij WordPress niet meer. Bij WordPress draait ’t wat meer om de tekst. Niet dat ik beter ben gaan schrijven. Integendeel. Ik vind een aantal van m’n beste stukjes nog altijd op KlapBlog staan.
Het grappige opmerkelijke is dat er lezers komen en gaan. Lezers die in het begin reageerden en nu nooit meer. En lezers die enkel reageren om verkeer op hun eigen site te genereren. Meestal met reacties als : Leuk, Fijne dag, of iets anders onzinnigs. En er waren nieuwe lezers die tijdelijk langs kwamen en of bleven.
Zo is ook het link-lijstje op dit blog aan verandering onderhevig. Hoewel de laatste tijd redelijk hetzelfde, werkt ’t op de redactie van Anders(om) als volgt: Er is een link-lijstje, een Google reader én een lijstje (b)logs bij m’n bladwijzers (of ‘favorieten’ voor de IE gebruikers). Wanneer ik, klikkerdeklik, op ’n voor mij nieuw blog kom, waarvan ik denk “hmm… hier wil ik nog ’s kijken”, dan komt ‘ie eerst bij de bladwijzers. Dit zijn er ongeveer twintig. Nooit meer, want dat kan ik allemaal niet behappen ;-) Worden het er meer dan twintig, dan gaan er koppen rollen onderaan de lijst ! Zie het als een soort tipparade. Sommige blogs komen never nooit verder in de hiërarchie. Anderen daarentegen promoveren naar de reader. Ook hieruit verdwijnen nog wel ’s blogs, zonder ooit in het lijstje linx te zijn gekomen. De reader houd ik ook bewust op, om en nabij, een twintigtal blog’s. Het moet natuurlijk niet op werk gaan lijken… Wanneer ik een weblog regelmatig bezoek, iets héb met de inhoud of de maker mij sympathiek lijkt maakt het desbetreffende blog kans op ’n plekje in de lijst. De linxlijst, dat is. En om eerlijk te zijn, soms is dat ook ’n soort tegenprestatie, voor het opnemen van Anders(om) in ’n lijstje elders… Maar ik denk dat jullie zelf wel een inschatting kunnen maken, waar ik wel en niet graag kom ;-) !
Dus. Zo werkt dat hier. En uh, probeer geen profielschets te maken op basis van dit lijstje… want het leesgedrag van Anders is zeer onvoorspelbaar. Evenals z’n voorkeur voor personen…

12 reacties

Opgeslagen onder media, web

12 Reacties op “jarig…

 1. Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel lezen dat is dit blog!!! Lang zal hij nog schrijven, lang zal hij nog schrijven. Lang zal hij nog schrijven in de gloria, in de gloria!!!! Hieperdepiephoera!
  * blaast nu de kaarsjes uit…*

 2. Gefeliciteerd met je literaire verjaardag, jij mag dan wel denken dat er uit je linx lijst geen profielschets op te maken is, maar samen met je log zal een professional zeker een opzetje kunnen maken. Ik ben geen professional, maar krijg over het algemeen een aangenaam positief niet zeuren en toch een gezonde filosoferende indruk van je.
  * bloos *

 3. Feli. En lekker zo doorgaan.

 4. Ik blog lang niet elke dag, reageer ook niet altijd op alle postjes die ik lees. Ik heb dat ook wel, het is meer de klik die je hebt met bepaalde mensen. Ik kan het niet echt onder woorden brengen maar met de meesten uit mijn link lijstje heb ik dat. Ook al is het soms een tijdje rustiger aan de andere kant. Ik blijf ze behoorlijk trouw. Een aantal ken ik al jaren en daar bouw je toch een bepaalde band mee op! Nog vele jaren Anders, hoe kan het Anders… ;-)
  en dan te bedenken dat je hier kwam door een hondenfoto-auteursrechtenschending… ;-)

 5. Gefeliciteerd, zou ik zo zeggen. Ik herken veel in wat je zegt. Ik heb de afgelopen zeven jaar (!) al veel voorbij zien komen. Er zijn er maar een paar bij vanaf het begin die bij mij langskomen. Daar krijg je virtueel ook wat mee. Ik heb ook veel botsingen gehad en mensen die mij voor eeuwig de afgrond hebben toegewezen. Maar, er komen altijd weer nieuwe lezers en reaguurders voor terug. En dan in eens zijn ze weer weg. Ik vind jouw blog een eerlijk blog. Recht door zee. Geen flauwekul. Nuchtere humor. Nu klaar voor de DutchBloggies?
  dus uh… wij hebben virtueel iets ? :-)

 6. Mir

  Ik zeg gefeliciteerd!

  ..en verder moet ik nodig mijn linkenlijst door want ik maak er vergeleken bij jou doordachte georganiseerde lijst maar een zooitje van. ( :

 7. gefeliciteerd… en vooral doorgaan hoor.

 8. Gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Er zijn maar weinig blogs waarop je regelmatig iets over Wit-Rusland leest. Dat schept een band.
  heb je al op het nieuwe europa gekeken ?

 9. Gefeliciteerd. Je hebt een mooie gestructureerde methode. Bij mij gaat het veel rommeliger. Ik ga ook maar eens wieden.

 10. Sorrie, te laat.
  Maar alsnog gefeliciteerd.
  En nee, ik ben er niet op uit een reactie terug te krijgen.
  Vond dit gewoon een leuk stukje.
  ach… wat is laat ?

 11. lang leve het boswachterslog ; ) hihi een jaar… ik ben er bijna (maar dan ?) en idd… ik rommel ook maar wat aan met mn linkenlijstje, maar soms denk je ook gewoon : wat een leuk blog ! *add to favorites* en dan update zo iemand het een maand niet ??? of soms reageert iemand zo vaak bij je, dat je denkt, daar moet ik echt ook eens wat gaan zeggen… toch ? maar dat je dan niets te melden hebt op wat zo iemand te zeggen/ loggen heeft… en och, ik zou d’r ook wel een logje aan kunnen wijden ; )

  maar voor nu, fashionably late : van harte !
  ach… wat is late ?

 12. Als ik ooit op een lijst van jou heb gestaan, ben ik er nu vast afgekieperd. Mijn logfrequentie is de laatste tijd nihil… Maar toch, als ik weer eens wat logjes bezoek, is de jouwe daar ook bij :-)
  Nee, hoor, Je staat nog steeds in beide ! We blijven met smart wachten op de nieuwe ontwikkelingen in Goentah’s love life… ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s