spangas…

Onze dochters ( 8 & 11 ) zijn al ’n tijdje into Spangas. Deze dagelijkse televisiesoap volgt ’n tiental leerlingen op een middelbare school. Een middelbare school, waar ze helemaal niet stilstaan bij 1040 lesuren… Voor onze oudste dochter ( groep 8 ) vast een voorproefje op haar middelbare school-leven volgend jaar. Voor onze jongste dochter ( groep 5 ) een kijkje in iets wat nog ver van haar af staat. Nu zijn beide dochters wel vaker met toneelspelen in de weer, vooral rond de Oerol-periode, maar nu is er vanaf het begin van de serie ingeslopen, dat ze ‘iemand zijn’. Een personage uit de serie bedoel ik. En roepen ze nu steevast aan het begin van een nieuwe aflevering “Ik ben Jolé”, of “ik ben Fée”! En ik riep dan maar “ik ben Barrie”. Om ook ’n beetje een olijke vader te zijn… Maar nu heeft Barrie verkering met Jolé. En da’s natuurlijk wél vet in de serie ( hoewel ze eigenlijk Lana sympathieker vinden…) maar wat minder nu papa Barrie is :-(

Ik vind de (ncrv)-serie in ieder geval een stuk ‘opvoedvriendelijker’ dan Fort Alpha, een aantal jaar geleden…

6 reacties

Opgeslagen onder kultuer, media

6 Reacties op “spangas…

 1. Ik ken de serie niet. Fort Alpha vond ik vroeger wel erg leuk. Vroeger zei ik ook altijd; ik ben die, wie ben jij? Maar dat was meestal in walt disney sprookjes, dan was ik assepoester of doornroosje, iig een prinses (in spe) :)

 2. ik ken ze allebei niet, Peuter wil wel altijd Toby zijn en ik moet dan Megamindy zijn, want die is lief op hem… hihi. (en die serie hebben we trouwens ook nog nooit gezien, maar de liedjes/ clipjes wel)

  goed weekend, barrie !
  :-)

 3. Mir

  Hoi olijke vader,
  Ik zou de serie moeten kennen maar ik ken ‘m niet.. ik zal eens opletten.

 4. Ik heb alleen de titel wel eens voorbij zien komen, maar nooit de euvele moed gehad het te kijken.

 5. Nooit van gehoord…

 6. Pingback: ロイトゥマ・ガール…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s