stel je voor…

Buiten is het nog donker als ik, nog ’n beetje stram, de trap afstommel. Jongste dochter heeft de waterkoker al aan, het brood op tafel en de kat voorzien van melk en brekken. In huize Anders staan we op met radio 2 op de wekkerradio. Eigenlijk is ’t een wereldontvanger, maar dat doet er nu niet toe. Beneden neemt de radio op de koelkast het over. En ook zo vroeg op de ochtend nu al klinkt Last Christmas van Wham zachtjes door de kamer. Jezus, hebben ze nou echt niks anders ? Ik moet denken aan de cd van Buena Vista Social Club, die we destijds, toen ik nog in het Amsterdamsch Koffijhuis werkte, achter de vaatwasser verstopten. Ook helemaal ‘stuk gedraaid’… Dát zouden ze met Wham ! ook moeten doen. Achter de vaatwasmachine ermee !
Er zijn toch zeker wel betere meer kersthits ?
Persoonlijk vind ik, hoewel eigenlijk helemaal geen kersthit, Imagine van John Lennon toch nog altijd het best passen bij deze dagen. Op ’n een of andere manier, mag het voor mij wel een beetje ’n droevig nummer met een boodschap zijn. Fragile van Sting ? What the world needs now, in de uitvoering van Tom Clay ? Wintertime van Arthur Ebeling is hier ook nog altijd favoriet, hoewel juist een vrolijk nummer… En Let it snow… Vorig jaar kwam hetzelfde onderwerp ook al even voorbij, zag ik aan de recente zoekopdrachten, in de statistieken van dit kroniek…
Of, uh… hoeft ’t voor jullie niet zo ? Al die zgn. kerstmuziek…

8 reacties

Opgeslagen onder kultuer, muzyk

8 Reacties op “stel je voor…

 1. Speciale muziek voor december vind ik dodelijk voor die muziek. Zelfs van het weihnachtsoratorium van Bach krijg ik mijn buik vol als ik het in december zes keer moet horen.
  je kunt het 5 keer uitzetten…

 2. Als aargh, ik heb het liefst gewoon afwisselende muziek.

 3. I’m dreaming of a white Christmas
  Just like the ones I used to know

  Sorrie, 1981, laatste keer dat we hier een witte kerst hadden.
  Dus rond de kersttijd, ja dit nummer.
  Dromen mag !
  dromen moet !

 4. Barok, alle 12 maanden van het jaar! Weg met die zoetsappige kerstnummers.
  niet als muzak op ’t werk, denk ik ?

 5. Summertime fan DJ Jeff and the Fresh prince. Beetje flauw maar als het zo vroeg donker wordt verlang ik naar zonlicht. En met al diue donkere kerstplaten is dit een heerlijke vrolijke frisse noot.
  viel spaß auf die weihnachtsmarkt !

 6. bvsc was wel ff heel leuk hoor ! maar mijn favo kerstliedje… melanie… ik weet de titel niet eens, tonight’s the kind of night ? ga ‘m zo eens ff opzoeken ook ! lekker meeblèren… come on, be faithful tonight, sing out loud… merry christmas, oh yeah ! ave maria we’ll try one more time, merry christmas OH YEAH !
  praise the Word… Ik bedoelde trouwens de unplugged-cd van Eric Clapton.
  Met BVSC werkte ik al in m’n eigen zaak…

 7. Boogienights van de VPRO draaide gisteren geweldige kerstnummers. Misschien vandaag weer, ik weet het niet.

 8. Voor een keer in het jaar vind ik het wel kunnen, maar niet te vaak, dus zeker geen Sky Radio met eindeloos dezelfde kersthits.
  Sky Radio ontvangen wij hier geloof ik niet eens… (maar beter)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s