schaamrood…

Er is de afgelopen oud & nieuw, voor een recordbedrag van 60 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk.
Tja, dan staat die 2,6 miljoen euri ’s die we overhadden voor de jongens in het glazen huis toch wel in een héél schril contrast. We hebben kortom belachelijk veel meer geld over voor een kortstondig moment van zelfbevrediging, als voor de eerste levensbehoefte voor een deel van de mensen op deze aardkloot.
Nu lees ik gisteren in de krant, dat de belasting op ‘leuke dingen’ ( ja, zo stond ’t er echt ) flink omhoog gaat : rookwaren, alcohol, benzine en vliegen worden fors duurder.
Wordt het dan niet eens tijd, om een giga mega-accijns te heffen op vuurwerk ?
En dit geld exclusief te storten in de pot ontwikkelingshulp…

4 reacties

Opgeslagen onder eamelje, kultuer, polityk

4 Reacties op “schaamrood…

 1. Las in de Trouw een soortgelijk ingezonden stuk. Helemaal mee eens! (Al zijn ’n paar echt goede knallen wel leuk ;-) )
  daar hebben we toch carbid voor…

 2. wouter

  Mee eens. Een alternatieve manier om mensen in ontwikkelingslanden te helpen is om in het nieuwe jaar meer fair trade producten te kopen. Producenten in ontwikkelingslanden krijgen vaak erg weinig voor hun grondstoffen en landbouwproducten. Fair trade is een gelijkwaardige manier van omgaan met producenten in ontwikkelingslanden: zij leveren een kwalitatief goed product en ze krijgen een loon waarmee ze ook de dokter en de school van hun kinderen kunnen betalen. Zo kunnen ze zichzelf uit hun armoede werken. Veel supermarkten en de wereldwinkels verkopen producten met een max havelaar/fair trade keurmerk, bijvoorbeeld: vruchtensappen, bananen, chocola, thee, hazelnootpasta, wijn, rijst etc.

  max havelaar vuurwerk ?

 3. Wij verstoken geen vuurwerk maar in die pot wil ik best ook wat stoppen voor het feestelijke gevoel.
  Knalbelasting lijkt me een geweldig idee.

 4. En het mistte in het noorden ook nog, zodat ze niet eens van die 60 miljoen konden genieten… Ik sta me ieder jaar te verbazen over die enorme verspilling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s