repeat…

Vroeger was ik lid van de Waterkampioen. En de J/M. De MusicMaker, Surfmagazine, de Robbendoes. Én de Donald Duck. Maar dat was héél lang geleden. Gisteren moest ik naar de wal. Dus toog ik eergisteren richting Bruna, die hier al lang geen Bruna meer heet, maar nog altijd zo genoemd wordt. Net zoals de oudere generatie de C 1000 hier nog steevast Spar blijft noemen. En Studio Sport, Sport in Beeld. Maar dit terzijde. Ik struinde langs de bladen-wand op zoek naar ’n blaadje voor aan boord. De Waterkampioen zat in een cellofaantje, dus die viel af. Wanneer ik niet voorafgaand aan de aanschaf van een blad van € 4,85 ( toch nog altijd tien en een halve harde guldens ), dit even door mag bladeren, is voor mij de lol eraf. Een snowboard-blaadje dan ? Om vast in de stemming te komen… Hmm, even sneupen: de nieuwste boards van 2008, de laatste gadgets en trends, een reisverslag van een snowboard-trip in British Columbia én een artikel over board onderhoud. Seen it, read it. Nah. Computerblaadje ? Neeh, dat kun je allemaal wel ( gratis ) op het net vinden. De Op Pad misschien ; wandelen in de Achterhoek, GPS-test en de nieuwste wandelstokken. Mwah, komt me bekend voor. De J/M dan ? Het perfecte gezin: 65 tips voor volmaakte ouders, carnavalskostuums om zelf te maken! drank: voorkomen of verbieden, populaire pubers: waarom de één wel en de ander niet ? boeken: voorleesklassiekers, wat mijn partner beter kan dan ik… ( vast heel veel ) en heel veel méér !! Ook dát klinkt bekend. Precies de reden waarom we geen lid meer zijn. Kijk, bij een krant, weet je dat er iedere dag op z’n minst iets nieuws in staat. ( Hoewel… als ik het nieuws soms lees, betwijfel ik dát zelfs ) Maar al die bladen hebben een soort tweejaarlijkse cyclus, waarna alles het meeste weer terug komt. En ik heb ’t wel gehad, met de nieuwste gadgets ( skibrillen en mutsen vinden wij altijd onder de stoeltjeslift ), de laatste sneeuw-mode ( ik doe al vier jaar met een kekke Aldi-skibroek van 20 euri ) de meest verre ski-oorden en de nieuwste boards ( die van mij kostte € 50,- op Marktplaats ). Of wéér een verhandeling over werkende ouders, de ( ja, daar is ‘ie weer ) Cito ( ook op dit blog valt na één jaar al een terugkerende tendens te bespeuren… ), of een bekende Nederlander over het ouderschap… Ik koos uiteindelijk voor een pocket van € 3,99. Al gauw de helft van een beetje magazine. Qua prijs dan. Met 280 bladzijdes een veelvoud van het eerste ’t beste blad. En daar is de helft ook nog advertentie-ruimte.

’t Kwam er uiteindelijk natuurlijk op neer, dat ik er geen letter in gelezen heb. Daar is helemaal geen tijd voor, wanneer je met vijf kinderen groep achters, een middelbare school moet uitzoeken bezoeken. Waarmee Gerhard ook meteen z ’n antwoord heeft ;-)

14 reacties

Opgeslagen onder media, muzyk

14 Reacties op “repeat…

 1. Gelijk heb je. Welk boek ?
  sorry, ‘k was nog bezig ! boek link zit onder ‘pocket’.

 2. Kinderen en lezen gaat niet samen, of het moet voorlezen zijn.

 3. hoe heet de bruna nu dan ? Rosenberg
  (over bladen zou ik ook nog wel van alles kunnen zeggen, mekkeren zou ’t worden waarschijnlijk, maar doe ‘k ff niet.)

  staat een liedje voor je. op m’n kekke log.
  ‘k heb ’n versje teruggedaan (onderaan),
  zou aardig zijn om ‘ns samen wat te spelen… ;-)

 4. Kan me voorstellen dat je geen tijd had om te lezen.
  En echte leuke interessante bladen kan ik ook niet echt vinden. Of misschien eentje: Quest.

 5. een eigenste bandje ? in ieder geval een zanger van eigenste bodem, toch toch toch en horen we anders ook hier of zit ik er heul ver noast en is ’t erg dat ik dit niet ken ? klinkt lekker.
  speel alleen gitaar, zang & harmonica is van Bert…

  en als al m’n (medische) muk achter de rug is, the sooner the better, praten we nog eens. over hoe mooi dat eiland en hoe goedkoop die studio dan is en zo. en over samen spelen. deal ?
  deal !

 6. Jij zegt RobbeNdoes, jij eilander :-)
  één rob, twee robben… lijkt me logisch.

 7. Ik ben gek op stripboeken, Franka, Roodbaard, Yoko Tsuno. Maar omdat ik er anders te veel van koop mag ik ze alleen in de stationsboekwinkel kopen als ik met de trein ga.
  Ik zet dan altijd de datum er in en waar ik heen reis. Als je nu boven mijn verzameling kijkt heb je een leuk levensverhaal….
  Hier Blueberry, Asterix en Guust Flater… mm, stof voor ’n blogje ?

 8. dan speel je een aardig riedeltje gitaar, meneer de boswachter ! en bert van laatst dus ? is dit ook van laatst dan ?
  ach, je doet je best… en ja, dezelfde Bert…

 9. zo ben ik ook altijd na een paar jaar helemaal uitgekeken op een blad. ik koos voor de afgelopen vakantie een ‘Psychologie’ en een ‘Quest’. De eerste is wel aardig (we hebben er de fantastische term: “mokkende bankhanger” voor de oudste aan overgehouden), het tweede vond ik niets, een soortement Kijk maar dan minder leuk.
  Ik neem trouwens meestal een Sudoku-boekje mee voor de wachttijden bij o.a. kinderzaken (zoals vandaag bij de kapper met de jongens).

 10. ps geweldige titel zocht je uit!

 11. Heerlijk, op de boot, in de wind staan op het dek, beetje varen. Dat gevoel kan lezen alleen maar benaderen..
  Huh ? Had deze reactie bij Gerhard gemoeten..?

 12. Branwen

  Ik vind EOS nog wel een aardig tijdschrift. Leest ook lekker weg op de boot (de gewone boot, de sneldienst geeft mij te weinig tijd)

 13. Vandaag naar de RSG? ;-)
  yep. ( positieve indruk… maar heb Hella niet gezien )

 14. Ze was er wel! Vanaf half acht tot kwart over negen…
  maar niet met dwarsfluit bij de schoolband…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s