cribs…

Naast mijn computer staat een tv (tje). Da ’s aangenaam. Soms. Soms lijdt ’t af en zou ‘ie eigenlijk uit moeten. Wanneer ik een website bijwerk, of moet telebankieren bijvoorbeeld. Dan zie ik vanuit m ’n ooghoek Pauw. En Witteman. Die bijvoorbeeld een verwende twintiger aan de telefoon hebben. Die z ’n meisje heeft verstommeld. Of ik volg met een half oor het sportjournaal, waarin Wopke de Vegt omslachtig uitlegt, waarom er dit weekend slechts één dame voor Nederland in de baan komt in Baselga. Maar nu staat het apparaat op onverklaarbare wijze op MTV. Een kanaal dat ik eigenlijk nooit zie. En daar, op MTV, is het cribs weekend break. Ja, da ’s een hele mond vol voor de gemiddelde émtéévee-jay… Daarin laten bekende en ( voor ons ) minder bekende Amerikanen hun huis zien. Wat ze in de koelkast hebben. Hun kledingkast met 50 pakken. De (vijf) plasma-tv’s. De jacuzzi. De zes hummers auto ’s in de garage. En natuurlijk de pooltable, die ze waarschijnlijk nooit gebruiken. Nee, de malaise op de Amerikaanse huizenmarkt is hier nog niet echt doorgedrongen… Maar wat ik nu eigenlijk wilde zeggen; het lijkt wel hoe meer geld deze basketbalsterren, veel te jonge rijken en rappers verdienen, hoe een wanstaltiger smaak ze hebben. Herinnert u zich de Veerkampjes nog ? Nou, zo moet u zich dat een beetje voorstellen.

Het is een droeve wereld, met waanzinnige contrasten
Na vijf cribs kon ik ’t niet meer aanzien.

8 reacties

Opgeslagen onder eamelje, media

8 Reacties op “cribs…

 1. He, ik heb ook zo’n bezoekje gezien. Van de een of andere van origine Italiaanse bimbo. Genant, zoals die voor de camera lag te kroelen op de verschillende banken in het huis, kraaiend dat ze daar zo graag met vrienden kletste. Terwijl het huis een ongeloofelijke onbewoondheid uitstraalde. Nee, doe mij dan maar ‘klussen met kijkers’ waarin van de week een man en een vrouw samen zouden gaan klussen maar elkaar voornamelijk vreselijk aan het afbekken waren.
  De Veermannetjes ken ik niet, trouwens…

 2. Luidt er niet een gezegde ‘geef het volk brood en spelen ‘?
  Na de voetbalmalaise nu dus de koelkast- en klerenkastmalaise.
  Hoe erg kan televisie zijn?
  ‘Cribs weekend break ‘zou beter Creeps weekend break kunnen heten…

  Mijn pratende lamp is van zo veel ‘verdriet ‘ stilletjes gedoofd, ik kan er niet rouwig om zijn.

 3. En dus komt er naast je computer en je tv-tje binnenkort plaats voor een emmertje……
  klik !

 4. Ik verbaas mij er altijd over dat die lui ogenschijnlijk niks doen en toch bakken geld hebben. Hoe doen ze dat? Met hun slechte smaak doen ze toch ergens iets beter dan ik !
  wat zeur je nou… jij hebt een boot !

 5. Het gat tussen arm en rijk is in de VS heel erg groot… en dat voor een Westerse grootmacht… schandalig.

 6. Vrouwen schijnen meerdere dingen tegelijk te kunnen doen. Bij mij zit het beeldschermpje van het tvtje ín de computer, haha. Soms aangenaam maar wat er in koelkasten zit hoef ik ook niet te weten.
  je moest ’s weten hoeveel dingen ík tegelijk kan…

 7. @Karin: Ha, familie! (Kan haast niet anders…)

 8. Tja, ik vind het dus wel grappig om te zien hoe die mensen proberen hun kasten van huizen zo sjiek mogelijk proberen in te richten maar dat het altijd een soort van ‘net niet’ is. En het lijkt ook allemaal op elkaar.
  Heel af en toe komt er iets leuks langs. Ik kan me een (onbekend) model herinneren die een enorm pakhuis in Barcelona had gekocht en dit heel apart had ingericht. Was leuk.
  Maar of het de moeite waard is om al die anderen te bekijken alvorens iets interessants voorbij komt..
  ‘tuurlijk, er zitten wel leuke tussen. Eerlijk is eerlijk. Maar dat schrijft niet zo leuk ;-)
  Overigens doet Ivo Niehe niet veel anders, alleen heeft hij ’n gesprekje onderwijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s