trots…

Anders is helemaal niet trots op Nederland… Niet op al die bedrijventerreinen die overal verschijnen. Niet op Jan-Peter. Niet op de bekrompen regelgeving, die vaak goede initiatieven belemmerd. Niet op ons onderwijs-stelsel. Niet op de salarissen die in dit land worden betaald aan mensen in het onderwijs, de zorg, de politie… Niet op de manier waarop de politiek omgaat met het betaalde voetbal. Niet op het milieubeleid. Niet op Verdonk. Of Wilders… Niet op de sommige ranzige televisieprogramma ‘s. Niet op ’t feit dat het openbaar vervoer nog steeds niet gratis is. Niet op de steun die Nederland verleent aan dubieuze regimes. Niet op rekeningrijden. Niet op Andries Knevel Heleen van Rooyen. Niet op Johan Cruijff en zeker niet op Louis van Gaal. Niet op Zomerhitte Monique van de Ven (niet meer). Niet op de certificaten en diploma cultuur. Niet op Spuiten & Slikken. Niet op onze V.O.C. mentaliteit en zéker niet op al die studio 100 producties !
Wat, die zijn Belgisch…?
uh, ik ben ook niet trots op België.

16 reacties

Opgeslagen onder eamelje, polityk

16 Reacties op “trots…

 1. Pascal

  Waar ben je wel trots op ?
  de cito-score van m ’n dochter…

 2. Dus je emigreert binnenkort ?
  Denemarken lijkt me wel wat…

 3. wit rusland ?
  trots op Wit-Rusland ? Hmm, goeie slogan voor Loeki.

 4. erhm… wel op Terschelling misschien? Of op je blog?? Of op al die hyvers die met jou vrienden willen zijn? Of, nou ja, vast wel op iets.

  Toch?
  hyves is history, I’m affraid…

 5. Nou nou dat is een waslijst!

 6. Me!

  Mmm, van deze kant had ik het nog niet bekeken, maar er zit wat in.

 7. Nee dat zijn dingen om niet trots op te zijn. We kunnen toch wel trots zijn op iets?

 8. Als je het zo leest, zie ik veel overeenkomsten met het druilerige weer waar maar geen eind aan komt.

 9. Er is inderdaad heel veel om niet trots op te zijn in dit land. Overigens, Loeki is juist zo’n campagne begonnen, met als motto wij zijn Wit-Russen, met artiesten en sportmensen.

 10. Anders, vriend, je bent verdwenen ! Ik heb trouwens nog steeds hetzelfde aantal vrienden, maar daarvan is er een zonder foto, klikmogelijkhed oid.
  Anders, The Invisible Man?!

 11. bob

  JA! en ook niet op mensen in het algemeen. Stomme nederlanders. Ik heb eigenlijk een hekel aan de meeste mensen. Mensen die naast je bij het stoplicht hard optrekken omdat ze willen ‘winnen’.
  Dat soort dingen.

 12. ja het is huilen met de pet op. bij wijze van. maar waar is het dan zoveel beter ? ik bedoel, ik zou meteen meegaan naar denemarken hoor, maar líjkt het gras stiekem mss niet alleen maar groener elders ? en is het niet aan ons, nederlanders, om ons land er weer (?) één te maken om wèl trots op te zijn ? weg met jp (oe. daar zag ik nog een keer een heule kekke foto van, ga ik nog voor je zoeken. denk ik.), weg met verdonk, weg met wilders (dàt bekt lekker !!! ; ), heleen en noem de hele riedel maar op. of weet je, ze hoeven niet eens allemaal weg, de angst die maakt dat ze staan waar ze staan, moet weg. en dat is zéker aan ons. denk ik. om onze kinderen zonder die angst groot te brengen. respect is het woord. zodat we ook weer respect kunnen krijgen voor onszelf. nederland. het is slechts de plek waar onze wieg toevallig stond, maar let’s make the most of it ! toch ?
  ow ik vraag me zo vaak af of ik niet op veel te kleine schaal bezig ben, maar als iedereen… z’n eigen stukje… beter…

  studio 1oo, hè, by the way, heeft mij al vele uurtjes voor mezelf gegeven. en veel dans- en zingpret. en pret rules. en tijd voor jezelf ook. dus je hoort mij ze niet dissen. gert is eng, maar teri hetcher ook. dat idee ; )

  ik ben dankbaar dat Peuter in een huisje woont met running water en verwarming en naar peuterschooltje kan en mag (en man wat is dat fucking duur en ik kan niet wachten tot ie naar de kleuters mag) en naar de dokter en de tandarts en dat we, allesbehalve rijk, hem kunnen verwennen. nederland sucks in zoveel opzichten, maar man wat ben ik blij dat m’n wiegje hier stond en niet in … (vul zelf maar in).

 13. Dat heet satire, Ing… natuurlijk is ’t allemaal niet zo zwart(-wit). Natuurlijk is ’t aan onszelf ( het leven is ’n feest alleen je moet zelf de slingers ophangen enzo…). Natuurlijk ben ik blij dat mijn wiegje hier in Rotterdam stond, i.p.v. Ruanda of Wit-Rusland. En natuurlijk is het gras groener in Denemarken ! En natuurlijk mogen ze blijven. De Rita ‘s, Geertjes en Heleens, ik kijk gewoon de andere kant op. Maar ik ben zo langzamerhand wel zover, dat ik Nederland wel zou kunnen missen. Sterker: als ik nog 20 was, zou ik hier niet blijven… En dat houd ik m ’n kinderen ook wel ’s voor. De wereld is zoveel groter, als Terschelling Nederland.
  En of course doet ’n ieder het (wat?) op z ’n eigen schaal…
  Het woord respect is door JP helaas van al z’n kracht ontdaan.

  w.d.n. is Tery Hetcher ? De vriend van Mega Mindy ?

  En natuurlijk heb je helemaal gelijk. We weten niet half hoe bevoorrecht we zijn. Hier in Hollanda. Maar ’n negatief stukje schrijft lekkerder het is veel moeilijker een positief stukje te schrijven ; )

 14. teri was lois lane van superman, maar dat wist je zeker ook al : P
  nee, as a matter of fact, dat wist ik niet. Ik weet wel dat Suzanne Klemann de helft is van Lois Lane
  de vriend van mega mindy heet toby, toby en daarvan krijgt zelfs Peuter vlinders in z’n buik.je. hihi.

  (die foto kon ik nie meer vinden, btw. was een jong meiske op de schouders van d’r papa met een groot bord met daarop ‘weg met jp’ dus.)

 15. Ben het redelijk met je eens. En toch, als je eenmaal weg bent uit Nederland is het anders. Vooral als anderen (lees: niet-Nederlanders) kritiek hebben op Holland. Dan moeten ze heul rap hun bek houden, want kom niet aan mijn landje. Gek he.
  dan ben jij zo een die ook hagelslag en pindakaas meeneemt van hier ?

 16. hoezo niet op spuiten en slikken, is toch een leuk informatief programma? voor de rest kan ik je wel gelijk geven..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s