resort…

Vrijdagmiddag : de snelboot van 16.30 uur. Op de loopplank van de Koegelwieck ruïneert ’n stijve oostenwind de coupes van twee dames in Gaastra outfit. De schoudertas glijdt hinderlijk van de schouder en de beautycase in de andere hand verhindert het tegengaan. De bijbehorende echtgenotes met suède schoenen en zijden sjaaltje sjokken er achteraan. Ze trekken beiden een ratelende rolkoffer met zich mee. De bus lopen ze voorbij, kom nou… Met de taxi begeven ze zich waarschijnlijk naar résidence of resort. Landal en Golden Tulip. ’n Pension is voor het gepeupel… Wellness, a lá carte, luxe en comfort zijn de toverwoorden. Hoezo teruglopende economie. Niet voor iedereen. Twee overnachtingen op een tweepersoonskamer met uitzicht ovet het wad kost ’n slordige 400 euri. Heb ik het uiteraard nog niet over de stalling van de Volvo op Harlingen á raison € 18,- het diner van € 150,- (?) per avond en de taxi van € 20,- . Zelfs een fiets moet hier apart gehuurd worden… Ben trouwens benieuwd wat deze mensen van ’t weekend van ’t eiland gaan zien. De fitness, het restaurant en de hotel-lounge waarschijnlijk. Nou goed, misschien ’n ommetje rond het ‘resort’ dan…

Hebben het gemeentebestuur én de VVV tóch hun zin.

16 reacties

Opgeslagen onder Skylge

16 Reacties op “resort…

 1. Oh! Ik zie ze zo voor me. Dat zijn van die mensen waarbij ik mij afvraag waarom ze eigenlijk een gaastra jas hebben aangeschaft. Je ziet die lui nooit terug op het strand/in het bos/op de Boschplaat. En dat is maar goed ook, meer ruimte voor ons; het gepeupel. ;)

 2. Tja, sommigen willen alleen ‘op stand’ op de eilanden verblijven…
  anderen ‘op strand’…

 3. mopperpot
  gaastra-tut ;-)

 4. Of je nou naar Turkije gaat en binnen de muren van je resort blijft (wat hele volksstammen doen) of naar Terschelling gaat en het hotel niet uit komt, het is om het even.

 5. Ben ik blij dat ik onder de categorie ‘gepeupel ‘ c.q.plebs val….
  Eenvoud is het kenmerk van het ware…

  oei: ik zal dat even vertalen voor de bordeelslippers ( suède schoenen ) Gaastra’s en strontverwende hoger opgeleiden met vette Volvo onder hun reet… eh… bips.

  ‘Simplex sigillum veri ‘ ( !!! )

 6. Pascal

  Jij wilt dat eiland helemaal alleen voor jezelf…

 7. Misschien moeten zij eens ’n rustig ommetje door het Terschellinger bos met zo’n lollige Shetlandpony wandelen. Komen ze pas echt onthaast weer thuis… Hihi.. (Sorry, kon deze sluikreclame-kans niet laten liggen)
  nee, joh… da ’s slecht voor je zolen !

 8. mdv

  mmm, best lekker!

 9. Tja, je hebt mensen die op vakantie gaan en werkelijk niets gezien hebben van de omgeving als ze terugkomen. Maar dan wel heel hard kunnen roepen dat ze er geweest zijn.

  Laat mijn haren maar flink wapperen in de wind, en een moddderpakking voor mijn handen heb ik alleen als ik in de tuin aan het werk ben als het heeft geregend ;-)

  groeten Inge

 10. Meesterlijk hoe je het beschrijft. Maar Landal? Nee, dat zullen ze toch echt niet aan doen. Daar moet je zelf je handoeken meenemen.

 11. En dan komen ze weer thuis en vertellen al hun vrinden en kameraden dat ze heeerlijk genoten hebben op het eiland, zo verfrissend! En voor je het weet zit T’schelling vol. Joh, is goed voor de economie!

 12. Ze zijn nog steeds zwaar in de minderheid, deze tiepes.
  In de fitness kom ik ze ook niet echt tegen,maar daar kom ik te weinig.
  Gelukkig wel, Toussaint. Maar ’n beetje overdrijven mag ;-)
  En Maar ik ben nog nooit in de fitness van Hotel Schylge geweest, jij wél ?

 13. Die lettertjes van Gaastra die willen altijd zo graag opvallen viel mij op eergisteren, toen ik een papa met Gaastra-jas zag en een zoontje van 2 met alleen maar ”GAASTRA” achterop zijn blouse. En toen dacht ik, ik wil best zo’n blouse met lettertjes maar NIET met Gaastra erop. Wát is dat toch met Gaastra? Lijk je dan rijk? Of doe je dan mee? Of is het écht beter spul? Irritant.

 14. @ Roos: Pasten die grote letters wel voluit op ’n blouse maat tweejarige? Of stond er GAAS? Of voluit, maar dan rondom het jongetje? :-)

 15. :-) Er stond Gaastra en dan voluit op zijn ruggetje en ook nog ergens op zijn mouw en voorop zijn borst en overal lettertjes en cijfers verder. Maar Gaastra het grootst. Ik weet niet eens meer hoe dat jongetje er verder uit zag. Letters trekken het oog. Heel typisch. Ik vraag me af wat mannen eerst zien als er heel groot GAASTRA op blote borsten staat. Ik denk alletwee tegelijk.
  mannen kijken het eerst naar de ogen van ’n vrouw…

 16. Ik zie al helemaal voor me wat voor mensen dat zijn. Mensen bij ons uit de wijk in Rotterdam bijvoorbeeld. Nou ja, misschien zien ze toch wel meer van het eiland.
  woon(de) jij in zo’n Gaastra-wijk dan ? Laat me raden: Hillegersberg…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s