costa del skylga…

Een rustdag in de Tour. Dus geen excuus, om hier niet even productief te zijn… En natuurlijk is het de afgelopen dagen ook hier wat modderen met het vakantiegevoel. Vaders slenteren gestrest met vrouw en koters door regenachtige winkelstraatjes, aan weerszijden omgeven door tourist-traps, als souvenierwinkeltjes met porseleinen vuurtorentjes, knuffelzeehondjes en cranberry-rommel. En de jongeren zijn ook al helemaal niet baldadig meer. Murw door regen en wind, sjokken ze met het karretje van de camping, hun opgespaarde lege kratjes weer terug naar de plaatselijke grootgrutter.
Jongelui, ik leg ’t nog één keer uit : Een busretour naar Salou, kost incl. appartement € 89,- per week. Da ’s dan ook nog inclusief het riante ontbijtbuffet, waarvan de hoteleigenaar ook wel weet dat het merendeel zo de volgende ochtend weer neergezet kan worden, daar de katers alle eetlust ontnemen, mooi weer, schuimparty en topless wijven op het strand. En voor de breezersletjes jongedames; gebruinde bovenlijven, dronken Engelse bouwvakkers en bermuda-shorts tot net onder de bilnaad. Avondeten lijkt me ook niet zo’n probleem, want de hele Costa del Ellenda, stikt tegenwoordig van de Kees Kroket’s en Kent Ukkie Fried chicken ‘s. Naar Terschelling kost alleen de boot al € 22,-, de camping € 49,- exclusief alles. En een lekkende vooruit opgezette tent € 150,- ! Per week, met het oud Hollandsch braderie-weer inbegrepen. Lijkt me duidelijk, niet ?
Dus volgend jaar graag allemaal naar de Costa Ranziga, ja !

15 reacties

Opgeslagen onder kultuer, Skylge

15 Reacties op “costa del skylga…

 1. Dan blijf ik echt liever thuis… maar de kraan mag hier boven nu wel dicht!

 2. Klinkt heerlijk! Waar kan ik intekenen?
  Ik heb altijd al een breezersletje willen zijn :)
  (En ik eet juist wel als ik een kater heb, omeletten enzo, hebben ze die daar ook?)

 3. Begrepen! We komen eraan!! :-) (woensdag)

 4. Echt nieeeettttttt…. ;-)

 5. Zo help je natuurlijk wel de eilander economie naar de kl***, Anders!
  ach, wat… laten ze maar ’n golfbaan aanleggen; minder (over)last van ;-)

 6. Rustdag in de Tour, daar hangt mijn dagbesteding niet vanaf hoor. Vandaag is het wel Tour maar ik zal er weinig van zien. Misschien morgen een stukje op Alpe d’Huez, maar dat is het dan ook… ben geen wielrenliefhebber… die wedstrijd duurt met net iets te lang om me te blijven boeien

 7. Volgens mij wordt het Anders tijd voor ’n relaxed sjokrondje door het bos met een van onze onthaast-pony’s …
  nah… slecht voor m’n zolen…

 8. Ieuw…geef mij dan toch maar texel
  Texel..? joh, je bent niet wijs..! ;-)

 9. done!!

  Er dobbert een foto

 10. Waar is nu je email, anders had ik je mijn mobiel nummer gegeven… :-(
  @Roos: hebbes !

  Morgen om half 12 met de boot :-)

 11. En? Is de grote uitloop al begonnen?

 12. Mijn vakantiegevoel is alweer tanende. Gelukkig is woensdag mijn vrije dag, zodat ik de Moeder Der Etappes heb kunnen zien. Sjonge, wat baal ik dat ik morgen moet werken. Tot en met zondag wil ik iedere middag voor de buis kunnen zitten.

 13. Sonnetje

  Hm, ik ben Anders afgelopen weekend gevlucht vanuit zeeeeer regenachtig Haarlem naar schitterend-wandelweer-Schylge… Heb genoten van rondje om de 3e kooi, slag door ’t wester bos en stukje groene strand, en laatste dag heerlijk banjeren over de Landerummer Heide. Ben in totaal denk ik eh…. 6? mensen tegengekomen? En heb GEEN plu hoeven gebruiken!

 14. Ik zou anders wel eens naar Terschelling willen. Lijkt me toch erg mooi.
  altijd welkom… (alle drie ;-)

 15. Misschien moet je met een kraampje in Harlingen gaan staan. Is toch geen speld tussen te krijgen? Dan kan je die kids mooi weghouden van je eiland en er zelf nog een centje aan overhouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s