Anders ontwaakt…

Ik ben er klaar mee. Met Radio 2 in de ochtend. Ik heb ’t nog een paar maanden geprobeert. Maar ik kan er niet aan wennen. Waaraan ? Aan Sander de Heer. Die tig keer per uur z’n eigen naam noemt. Aan z’n snelle prietpraat. Aan alle vaste rubriekjes. En aan de netcoördinator van Radio 2. Waardoor Dhr. de Heer zo vast zit in z’n eigen format, dat alle echte spontaniteit weg is. Waardoor Sander een rol speelt, die hem niet ligt. Met weemoed verlang ik terug, aan wakker worden met Bert Kranenbarg of zelfs Hans Smit. Bedeesde muziek en serieus gebrachte actualiteiten om de dag mee te beginnen. De slaap nog in de ogen…
Geen gemaakt vrolijk gekwebbel als interactie tussen nieuwslezer en presentator. Geen muziek die niet past op een tijdstip, dat de eerste caffeïne nog genoten moet worden. ‘Actueel, dynamisch, toegankelijk en in een vlot tempo’,  staat er op de website van Radio 2. Ik wil geen vlot tempo, voor ik een natte lap over m’n gezicht heb gehaald. ‘Dynamisch anno 2008’ staat niet gelijk aan de MTV stijl van pak ‘m beet 2004. Het is een ontbijtprogramma ! En de doelgroep van Radio 2 blijft 30 +. Hoe je ’t ook wend of keert. Hilversum Radio 2 hoeft geen milde vorm van Radio 3 te worden.
Ik word vast oud, want ook de gemaakt drukke Frits Spits kan ik de laatste jaren niet meer aanhoren. Toch ooit een radio-icoon in de tijd van ‘de Avondspits’… Gelukkig hebben ze nog zat aardige programma ’s zoals de Sandwich, For the Record en KRO ’s Goudmijn. En worden we voortaan maar wakker met het Radio 1 Journaal…

17 reacties

Opgeslagen onder eamelje, media

17 Reacties op “Anders ontwaakt…

 1. Cat

  Ik zou niet weten wanneer ik voor het laatst ’s ochtends radio heb geluisterd…maar weet, nu ik je stukje heb gelezen, precies wel weer waarom dat zo lang geleden is…

 2. Of een cd´tje naar eigen keuze. Doet wonderen voor je ochtendhumeur.
  nah… dan is de verrassing weer weg…

 3. De afgelopen 2 jaar werd ik wakker met Patrick Kicken (Veronica), de wekker op 16 minuten voor 7 omdat ik dan wakker werd met cabaret. De eerste fout was die (eikel) van een Jan Paparazzi er bij te halen en nu is Patrick weg en blijft Jan over met weer iemand anders. Vreselijk. En inderdaad toen ik vanmorgen naar Radio 2 vluchtte werd ik weer teleurgesteld. Ik ga op zoek naar de frequentie van de BBC worldservice!

 4. Sander de Heer hoor ik graag, maar moet op de radio tegenwoordig inderdaad allemaal dynamisch en als het even kan jong zijn. Probeer inderdaad de BBC worldservice eens, ouderwets degelijke Britse radio.

 5. Wij zijn nog vrij relaxed in het Brabantse, hoewel deze omroep ook aan verjonging doet.

 6. Ik luister weinig radio, kan dus niet met je meeleven. (hoewel, Frits vind ik nog wel leuk, alleen zijn stem al)

 7. Mooi toch, wakker met het journaal. Dan heb je gelijk het nieuws de hele dag in je hoofd.

 8. Ik word tegenwoordig wakker met een koffiereclamemuziekje. (via I-pod installatie)
  :-)
  kan die iPod geen koffie zetten dan ?

 9. Ik word altijd wakker met een kort schril gepiep en verder stilte. Hoef ik me ook nergens aan te ergeren.
  nou ja, aan dat schrille gepiep dan toch wel ..?

 10. Ook hier een piepje. Dat geklets kan ik op mijn nuchtere maag niet verdragen. Pas in de auto mag dat (en dan luister ik meestal naar 538, hoewel ik me daar ook in toenemende mate erger aan de rechtse praat van een van de sidekicks van Edwin Evers)
  538 ? Wat moet ik me daar bij voorstellen ? Spuiten & slikken op de vroege ochtend ?

 11. Voor mij dus geen Radio 2 en vooral niet in de vroege ochtend! Thanks voor waarschuwing, niet dat ik plannen had hoor. ;-)

 12. Ik ben 38 en vind mijzelf zo af en toe niet oud, maar die Frits Spits kan ik al jàren niet aanhoren.

  Ik word wakker met, hoe kan het ook anders, Arrow Jazz. Alleen muziek und kein geloel.
  kabel of ether ? Op Terschelling is er niet zoveel keus. Veel zenders hebben hier geen bereik… In Sneek geen probleem, maar daar geen wekradio : (

 13. ben even weggeweest…nieuwe naam voor je log?
  ach… paste bij de header…

 14. Ver voordat mijn wekker afgaat hoor ik al het gebabbel van ‘mijn ‘ twee meiden. Geklets genoeg op de vroege ochtend ;)

 15. Weemoed is my middle name… Radio 1 is nu mijn favoriet, BNR een goede 2e.

 16. arrow jazz fm. of geen radio. dan zing ik zelf.
  nee, daar zijn we blij mee…
  ; )

 17. BNR is hier favoriet in de ochtend. Kweetnie of die op de ether zitten want heb geen wekkerradio. Momenteel luisteren we cd’s want dat griekse gelul, dan weet je nog niets. : )
  op je vakantie hoor je ook geen wekker te zetten, toch ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s