Tumblr..

Andersøm gaat z’n vierde jaar in. Wat begon in november 2006, als een speeltje op Blogger, om wat te spelen met html, het embedden van externe toepassingen en wat plak- & knipwerk, is in 3½ jaar verworden tot wat het nu is. En wat is dat dan ? Een uitlaatklep op het wereld wijde web ? Nou, niet echt eigenlijk. Waar ik ’n paar jaar terug nog een uitgesproken (en ongefundeerde ?) mening had over van alles, geloof ik ’t de laatste tijd wel. Iedereen schijnt er zo’n mening op na te houden. En ik voel niet echt meer de aandrang om deze anderen te melden… Een persoonlijk dagboek dan ? Nee, en dat is ’t ook nooit geweest. Niet dat er hier maar wat op los werd gefantaseerd. Maar ik ben toch altijd wel wat terughoudend geweest in wat ik hier blootgaf. Een linkdump ? Ik hoop ’t niet ! Dus ja… wat dan wel ?

Zowiezo heeft het hele bloggen de laatste tijd wat te lijden onder het hele Twitter-gebeuren. Waar ’t ook helemaal nergens over gaat overigens. Men roept maar wat in het wilde weg. En hoe meer je reageert, hoe populairder je wordt en hoe meer twiets je retour krijgt. Ik geloof ’t wel… Ik ben te oud ’t Is te mooi weer, om zoveel energie en tijd te stoppen in zo’n kortzichtig gebeuren. Rutger vraagt hoe je accenten en umlauten met ’n Apple maakt, je twiet dit terug en krijgt nooit meer wat te horen. Want je bent niet hot. Of niet belangrijk genoeg waarschijnlijk. Ik had vroeger zo’n collega. Die met je stond te praten en opeens de interesse verloor. Wat bleek ? Er was een andere collega achter je opgedoemd die belangrijker kon zijn in haar carrièredrang. En zo werd de aandacht flux verlegt naar de ander, jou vertwijfeld achterlatend… Ik snap ook werkelijk niet dat zo’n Francisco van Jole zoveel tijd kan stoppen in zoiets. Ik bedoel, ’t is wel grappig hoor, te twieten wat je zit te eten in ’n restaurant (incl. twietpic oftewel fotootje), maar een echte bijdrage aan een interessantere wereld vind ik ’t niet echt… En ja, ik weet ‘t; er zullen vast veel nuttige toepassingen zijn, waar ik geen gebruik van maak. Maar misschien wíl ik dat ook gewoon wel niet. Misschien zie ik t’ verkeerd en wordt, of is dit al de toekomst. Het is in ieder geval een toekomst waar ik (voorlopig nog) geen deel van uit wil maken. Ik wil het voorjaar snuiven. De zon voelen op m’n gezicht… Het buiswater in m’n gezicht.

Call me oldfashioned, I don’t mind…

Overigens is er hier ( op Terschelling, niet in IJlst ) momenteel weer ’n maand lang een groep Wit-Russische kinderen. Voor de stichting, waar ik ook de website voor onderhoud, heb ik op verzoek van de gastouders weer ’n weblogje  in de lucht gegooid. Op Tumblr dit keer. Want dat is lekker makkelijk. Het cms bedoel ik. En dat Tumblr is eigenlijk de ideale combinatie tussen een weblog, twitteren, vimeo en blip.fm. Je zit niet vast aan ’n maximum van 140 tekens. Er kunnen foto ‘s, filmpjes en muziekjes/podcasts worden gepost. En je kunt anderen ‘followen’… Het dashboard krijgt op deze manier iets van de Twitter ‘home’ pagina. Je ziet wat je zelf doet maar ook wat anderen doen. Ook is er een chat-mogelijkheid, iets dat sommigen onder ons (ik noem geen namen Elsje) wel zullen waarderen. Er zijn strakke thema’s , die je kunt aanpassen, maar je mag ook zelf de hele html/css code door elkaar gooien. En tot slot kun je dit geheel ook met een iPhone of equivalent hiervan beleven. Met andere woorden, ik begrijp eigenlijk niet, dat dat Tumblr gebeuren niet veel populairder is…

23 reacties

Opgeslagen onder eamelje, web

23 Reacties op “Tumblr..

 1. geinig. dat Tumblr!

  Zeg Anders, die iPhone he, kan die nou net zo veel als de iMac? ;)

 2. Me!

  Twitteren doe ik ook niet meer, ik was het na een uur al spuugzat. Daar zit toch echt geen diepgang in. Toch zie ik hier rechts van mij nog twitter staan…

 3. Ik ken dat Tumblr niet. Even ontdekken wat het is! ;-)

 4. Heb nooit getwitterd, mis er ook niks aan-denk ik,weetikwelzeker.
  Bloggen is leuk ‘for the time being ‘. Of om es je hart te luchten als je echte vrienden even geen tijd hebben ( of ver weg zijn ) .
  De laatste tijd zit ik er ook minder achter ( niet meer dagelijks ) en een reaktie geven doe ik nog maar zelden en dan ook uitsluitend bij een paar zeldzame bloggers.
  De trend wordt straks – gewoon weer – ouderwets bellen en handgeschreven brieven schrijven, let maar op mijn woorden :)

 5. Moet ik nóg een community? Ik twitter me al suf ;-)

 6. Ik ben het momenteel ook allemaal een beetje moe. Ik kan me wel in je verhaal vinden. Heb ook geen zin om naar Tumblr te kijken, in het najaar misschien wel weer.

 7. sonnetje

  Wat fijn dat de kinderen er toch weer zijn! Hopelijk genieten zij (en de gastouders natuurlijk ook) weer enorm, en doet de frisse lucht en het gezondere eten ze goed.

 8. Bloggen is voor mij een manier om te kunnen schrijven. Daar wil ik graag tijd aan besteden. Zeker als je wat feed-back krijgt. Twitteren en al de rest kan me niet boeien.

 9. Ja… ik twitter wel. Af en toe. Maar ben er eerlijk gezegd niet laaiend enthousiast over. Maar bloggen en andere logjes lezen is leuk!

 10. Ik vind Twitter leuk zolang het duurt. Nu dus iig wel weer en een tijdje geleden vond ik er geen zak aan. Het wisselt, dus.
  Overigens heb ik ooit een vraag geplaatst onder een logje van jou en ik zit nog steeds op antwoord te wachten.
  Maar ik ben niet belangrijk genoeg zeker ;)

 11. De hype is van bloggen af en overgeslagen naar twitteren, maar ik ga niet mee. Op twitter heb ik nog nooit iets gelezen wat ik zelf zou hebben willen schrijven.

 12. prinses

  een vette Wit-Russisch knip oog, ze hebben tot negen uur liggen zingen in hun bed!
  als jullie zin hebben wip maar even aan in het weekend, morgen zijn we alleen met de rusjes want merel is op schoolreis naar Staatsbosbeheer camping Roel op uit wisseling naar Tsjechië en bram zit nog twee maanden in het zuiden, dus alleen elkaar en de ruskys, bedankt voor je mooie site ik snap nu hoe het werkt, alleen we missen jullie wel hoor….. maar neel vertelde over de komende spelletjes, leuk!! liefs uit lies

 13. Mijn voornemen is: meer bloggen en minder twitteren… (als het lukt)

 14. tumblr krijgt anders wel zo’n second wind, heb ik het idee. was een tijdje stil, maar nu lees ik weer her en der dat mensen ermee zijn begonnen. ik twijfel al sinds de eerste keer dat ik zo’n site zag. wel, niet, wel, niet.. en nog steeds niet dus. de meeste mensen die ik ken die ooit zijn gaan tumbleren(?), zijn daar vrij rapjes weer mee gekapt.
  dus.
  wel, niet, wel, niet..

 15. Ik heb even getwittert. Had ondertussen bijna 800 followers. Twitterde een avond mijn zieleleven, houd wel van consternatie en moet toch de grens weten, was even helemaal hotter dan hot voor binnen mijn 800-kring, maar nee..niks. Het blijkt een leeg gebeuren. een eenmansweg. Ieder eentje richting de anderen en niet andersom. Je kan dood vallen en na 1 tweet laten ”ze” je liggen. Er blijkt geen ”ze” te zijn. Dat is het. Heb mijn account inmiddels met 1 druk op de knop gedelete. Kreeg 3 dagen spijt, resette de boel, maar heb nu definitief mijn rug ernaar toegekeerd. Webloggen houd ik open, maar staat ook op een laag pit. Zou wel weer willen, maar vind de tijd er niet voor. Te moe. Vaak computermoe. En met een iPhone is het fijn dat je voor heel veel dingetjes de computer niet eens meer hoeft op te starten. En dit is zo’n beetje mijn eerste reactie op iets in maanden. Aan jou dus de eer ;-)

 16. Ach Anders, jij bent gewoon…… anders, niet oud ofzo. Want anders zou ik het ook zijn en ik houd ook niet van dat getwit. TwitOff ofzoiets!

 17. Twitter vind ik echt je reinste tijdverspilling. Ik ga er dan ook nooit aan beginnen. Heb het nu al druk zat.

 18. Twitter is aan mij niet besteed, ik lul er veel te vrolijk op los!

 19. Ruud

  Ga je toch lekker nitwitteren.

 20. Ik wil me er niet eens in verdiepen, Anders.

 21. Twitteren begin ik ook niet aan, tumblr kende ik nog niet. Bloggen doe ik voorlopig nog, maar de hype is wel voorbij.

 22. Ooit heb ik me aangemeld voor twitter. Maar ik doe er bar weinig mee.

 23. Je mag twitteren volgens mij best in de categorie ‘doe ik niet wegens onthaasting of betere dingen te doen’ plaatsen. Daar staat het bij mij althans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s