Anders’ eerste…

elpee was Harvest van Neil Young. Neil Young heb ik op 13 jarige leeftijd leren kennen, door het oppassen ( voor 5 gulden op ’n avond ) bij Jan en Margriet. Onze hippie-buren, aan de overkant bij mijn ouderlijk huis in Schiedam. Daar heb ik de muziek van onder andere Janis Joplin, Bob Dylan ( vooral Desire, vond ik destijds een indrukwekkende plaat ), Gerry Rafferty en Fairport Convention leren waarderen.

auto was ’n Renault 4. Een blauwe gtl uitvoering. D.w.z. met een iets zwaardere motor als het standaard model. Een auto waar ik met plezier aan terugdenk. Wat daar allemaal niet mee vervoerd is en waar ‘ie mij allemaal gebracht heeft. Met ski’s op ’t dak naar de Oostenrijkse sneeuw. Met motoronderdelen en bevoorrading naar het charterschip waar ik toen op voer. En naar meisjes her en der in het land…

weekblad was de Robbedoes. ’n Van oorsprong Belgisch blad met ondermeer Robbedoes en Kwabbernoot, de Blauwbloezen, de Minimensjes, Baard & Kale en mijn favoriet Guust Flater. In tegenstelling tot vriendjes die meer van de Eppo en de Sjors en Sjimmie waren… Het blad bestaat niet meer maar op eBay worden er flinke bedragen gevraagd voor oude exemplaren…

serieuze meisje was Marjan. Versieren was ( toen zeker nog ) niet mijn ding, maar na een gebruikelijke hangavond in café de Goudsbloem, was het zomaar ineens raak. Ik weet me God niet meer hoe en waarom, maar in café de Quibus werd er ineens gezoend. En Anders liep vier maanden op wolken… Ik weet nog dat ze uit één oor ’n hapje had, door een uitgescheurde oorbel. Maar het was een mooi meisje, dus Anders maakte wel weer indruk op z’n vrienden ; )

vakantie zonder ouders, was natuurlijk op zeilkamp in Fryslân. Bij ’t Garijp, waar ik later nog zeilinstructeur werd. Toen werd er nog gezeild in zestienkwadraten, maar ze hadden ook twee Engelse gaffelgetuigde bootjes en ’n heuse 22 m². Het was vooral ’n stoer baantje, want verdienen deed ’t amper. Maar ja, de meisjes hè ; )

ik zeg: stokje ?

9 reacties

Opgeslagen onder by âlds

9 Reacties op “Anders’ eerste…

 1. leuk. maar geen stokje. voor mij. eerste elpee weet ik al niet meer, weekblad ook niet, vakantie zonder ouders ook niet en serieus meisje? ; )

 2. Keep on rockin’ in the free world!

 3. Peter

  – Alpee: 50, 75 of 100 rock and roll hits
  (eerste single iets van bzn, ja sorry)
  – Auto Opel Kadett ’75. De opvolger Datsun 120y blijft de favoriet, met zijn gebogen dashboard en hippe kontje
  – Weekblad: De hele leesmap (rode koontjes bij de panorama en aktueel, bestond ie toen al?)
  – Serieuze meisje: Ilja ontmoet op de camping
  – Vakantie: met broer, neef en vriend naar de camping bij Nijverdal. Mooi weer, dat wel, maar die borden bij dat meertje hadden we toch serieus moeten nemen.
  De een na de ander vloog een paar uur na het zwemmen met wapperende wc rol naar het toilet. Dat blijft je wel bij ja…..

 4. Me!

  Wellicht een idee, ik zal er eens over gaan denken.

 5. Ik heb nog nooit een LP gekocht (ook niet gejat oid, gewoon nooit gebruikt)

 6. Leuk stokje.
  Maar niet voor mij deze keer.

 7. Ik denk: wat is er met Marjan gebeurd?

  dat denk ik ook wel ‘s… *sigh*

 8. Leuk idd… Je weet het allemaal nog. ;-)

 9. Elpee: Ziggy Stardust
  Auto: Fiat 127
  Weekbad: op zaterdag
  Meisje: Inez
  Vakantie: Renesse met de buren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s