lappenmand…

Niet alleen Anders zit in de lappenmand. Andersøm ook. Zo had ik ’n stukje klaarstaan over de tienminutengesprekken van beide dochters. De een op het voorgezet-, de ander nog in het basisonderwijs. Maar dat is intussen alweer gedateerd. En ook mijn mening over de stelling ‘kinderen die klassikaal les hebben gekregen, worden later socialere mensen’ heb ik ietwat moeten nuanceren. Dus ook dat artikel, want dat was ’t inmiddels wel; een heus artikel, moet herschreven of in de prullenbak. En m’n kop staat er ook eigenlijk helemaal niet naar. Naar discussies. Meningen. Elke dag weer. De mening van Freek de Jonge bij P&W. Of die van de tafelheer bij dwdd. Of die van mezelf. Anders wordt er ’n beetje moe van. Eigenlijk…

De laatste dagen slaap ik onrustig. Geen wonder, als je overdag ook regelmatig even gaat liggen natuurlijk. Maar toch.
Maar dan hoor ik tegen de ochtend alle ganzen weer verzamelen*. Door het veluxraam boven m’n bed. En dat vind ik mooi. Normaal hoor ik dat in het donker, op de fiets naar school. Het gekwetter hoog boven me. En moet ik altijd denken aan de groep ganzen van Akka. Uit Nils Holgersson. Die van boven commentaar leveren op alles onder hen. ‘k Kon het juiste fragment niet vinden, maar dat kan ook wel omdat dat in het originele verhaal zit en niet in de tekenfilm.
Vanochtend werd ik uit m’n slaap gehaald door vrouw Anders. Net toen ik op de bank lag met Carice van Houten. Hoewel ik eigenlijk meer weg ben van Meg Ryan, was ik verd#$%me toch wel benieuwd hoe dat verder was gelopen…
Wie weet waar ik vannacht over droom, na de nieuwste trailer van Meg gezien te hebben, waar ze haar echtgenoot aan ’n stoel tapet ( is dat Nederlands ? als in teept… ).

*) kijk… die Gijs. dat is nog ’s een effectief beestje..

10 reacties

Opgeslagen onder eamelje, oar...

10 Reacties op “lappenmand…

 1. Bij mij is het de overweldigende wind die de onrust veroorzaakt. Neem eens een lekker slaapmutsje…ga ik straks ook doen ;)

  Slaapmutsje ? Om 11 uur ’s ochtends ? We zijn hier niet in Vlaanderen ! ; )

 2. meg ryan? zat ze niet ook in french kiss? en you’ve got mail natuurlijk, toen was ik wel klaar met d’r hoor!
  carice vond ik alleen in suske en wiske leuk.
  maar lappenmandje dus. lig nu ook op bed met de mannen. semi-lappenmandje. met hoop dat ’t daarbij blijft. hoop dat je je snel beter voelt.

  dan nils. ik had een oppaskindje, de middelste van drie en die heette niels. daadwerkelijk vernoemd naar. en z’n zusje, lieve laura, zei altijd ‘noesje’ toen ze nog klein was #smelt. toen ik stopte met oppassen daar, was ze al zes… (toen ik begon net een jaar.. #timeflies) nog even en dan heb ik al net zo lang op Kleuter gepast ; )

  ben afgelopen maandag al naar huis gestuurd. mocht de eerste week niet weer komen… (goed beleid) dus al een week lappenmand dus… ben er ook wel weer klaar mee, eigenlijk.

 3. Me!

  Ik ben al een tijdje bezig om me voor te stellen hoe dat uitziet, iemand in de lappenmand te zien zitten. Ik zie het gewoon niet voor me.

 4. Bert

  Bert heeft nog geen last van Mexicaanse griepen of andere exotische virussen. Alhoewel Bert wel naar een exotisch oord verlangd. Gadverdamme de donkere dagen voor kerst, wat een mistroostig, ellendig weer.
  Weer om de hele dag op te bank te blijven liggen. En nu maar hopen dat Sandra Bullock in dromenland voorbijkomt ;-)

 5. Geen lappenmand voor mij helaas, ik heb die vermaledijde Mex. griepprik gehad. (Toch maar genomen, al is iedereen van mening dat ie meer kwaad dan goed doet, maar ik heb net als jij geen mening, dat laat ik aan de deskundigen over…) Iedereen fijn ziek thuis en ik maar werken, werken, werken… :-(

 6. Kamillethee doet wonderen als je ziek bent ;-) Beterschap.

  :-P

 7. Marleen

  Ziek? Toch niet nog zeeziek van de Atlantische Oceaan vorig weekeinde?
  Beterschap.

 8. sonnetje

  ‘k Heb met je te doen hoor Anders! Zelfs geen zin in een goed boek, pot thee (met scheut eh… iets) etc?
  Sterkte dan maar.

 9. Salty

  Lappenmand? Ach, met een paar poesjes erbij ligt dat vast lekker.
  En de volgende keer wat eerder aan de zink .

  zink ?

 10. SkadaThexFeda

  wat ik zocht, bedankt

  geen dank ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s