bied je aan…

Zaterdag 11.45 : cultuurshock… Anders zit met een kartonnen bekertje koffie tussen de Anne-Fleur ’s en de Pieter-Jan ‘s. Na 6 jaar langs de lijn bij SCT, sta ik opeens langs het kunstgras van SMHC. ’t Is dat we met de fiets zijn, want onze oude Fiat, die we voor 1000 euri (met deuk) overnamen van de buurman, zou hier ’n beetje misstaan, tussen alle Volvo ‘s, ben ik bang. Geen Flitsclub, atletiek of  softbal. Nee, van alle sporten kiest puber precies die, waar ik niks mee heb. Ja, met Fatima misschien…
Natuurlijk was het goud van de nationale hockeydames, en alle media aandacht in Beijing, indirect van invloed op de keuze van dochterlief. En laten we wel zijn; 11 kortgerokte meiden op ’n veld, oogt toch een stuk kekker, als een zevental Michelin-vrouwtjes in een te strak badpak met een badmutsje met ingebouwde gehoorbeschermers… ( ojee, hier gaat Anders commentaar op krijgen ) Maar goed, voor de rest verschilt het niet eens zo heel erg veel met voetbal. Er is één bal en die moet in het doel van de tegenstander. Of je dat nu met je voet doet of met een houten stok, dat is om ’t even. En goed, het commentaar langs het veld wijkt wat af. Afspelen ! Floor, dat duurde te lang ! Voor jou, Piet-Hein ! Druk ’n punt ! ( … )
En zo was ’t ook voor het eerst dat ik vaders hun dochters hoorde aansporen met ‘ bied je aan !’
En daar was geen frysk bij…

12 reacties

Opgeslagen onder eamelje, sport

12 Reacties op “bied je aan…

 1. Me!

  Goh, en ik maar denken dat er in Nederland maar één club bestond waar je dat zou kunnen doen. Vooral die een-na-laatste zin is geweldig….

 2. Nou, dat lijkt me idd een cultuurshock. Op alle mogelijke fronten.. :o)

 3. Dat je je dochter daar heen stuurt. En ik maar denken dat ze opging voor de sterkste vrouw…

 4. Haha prachtig. Maar hockey dat speel je toch ook met een stokkie? Toch ook weer beter dan vrouwenvoetbal? Vrouwen die voetballen is helemaal geen gezicht dus troost je … :lol:

 5. Dus dat roep jij nu ook tegen je dochter? (en dan wanneer het níet gaat om de afwas?)

 6. ik heb een zwak voor hockeymeisjes.

 7. Leuk!
  het liedje van de poppies :)

  Die manier van aansporen had ik nog nooit van gehoord.

 8. pret.
  maar hockey niet. man wat had ik daar altijd een hekel aan, beetje elkaar tegen de schenen aan meppen, daar kwam het op de mavo meestal op neer : /

 9. Cat

  Haha….ochjee…hockey. Precies één keer gedaan. Kreeg vreselijk de neiging om de tegenstander neer te meppen. Niet verstandig. Maar dat rokje stond mij ook niet. Dat scheelt ook.

 10. Lente en hockeymeisjes…

 11. aha, kom ik je binnenkort wel vaker tegen…
  Die jongste van mij is nog steeds overtuigd dat hij beide sporten kan combineren.

 12. Ik heb jaren gehockeyd. Niks mis mee hoor. En wij hadden maar weinig kaknamen. Ik vind het nog steeds een geweldige sport. Misschien wil zoonlief ook wel hockeyen.
  Alleen die laatste zin “bied je aan”. Ik lig hier echt in een deuk. Doet me denken aan wat mijn coach altijd riep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s