spinning wheel…

Lang geleden, toen ik nog met ’n hengel met een dooie kat aan ’t eind rondliep rondsloop op een filmset, hoorde ik voor het eerst, echt bewust, het nummer ‘Spinning Wheel’. Vanmorgen hoorde ik het weer. Op Radio 2, de zender die meestal opstaat op onze fantastische bejaarde portable radio, bovenop de koelkast. En toen dacht ik, en dat denk ik de laatste tijd wel vaker : toeval bestaat niet… Kul natuurlijk. Maar het is wel toevallig frappant hoe sommige voorvallen of zaken samengaan met een andere recente gebeurtenis. Want een dag eerder belde Maarten. Maarten vertrok twaalf jaar geleden naar New York. Om daar zijn carrière als cameraman voort te zetten. En Maarten was de cameraman van de film, waarin Spinning Wheel als soundtrack werd gebruikt. Een script met witte paarden, iets met ’n badkuip, een Gronings café en een villa in Haren… Een eeuwigheid geleden. Zo lijkt ‘t. En uh… hij is nooit verder gekomen dan een vertoning op de Groninger kunstacademie. Die film dan. Maarten wel. Nadat ‘ie zich had ontdaan van die nare Max Westerman werd het toch nog gezellig in de Grote Appel…

soundman

13 reacties

Opgeslagen onder kultuer, muzyk

13 Reacties op “spinning wheel…

 1. Ik mis het liedje bij je blog…
  Huh ? IE zeker..?

 2. Ja, zo zie je maar hoe zaken toevallig aan elkaar lijken te rijgen…

 3. Een hengel met een dooie kat ? Vertel daar eens wat meer over…
  ‘k heb ‘r ff ’n plaatje bij gezet… nu duidelijk ?

 4. Ja, een geweldig nummer!

 5. Niets is toeval, alles heeft met alles te maken.
  dat vermoeden kreeg ik ook al…

 6. chips, heb wat over het hoofd gezien , zie nu net pas het toetertje … :)
  neej, geen ie meer he…

 7. Jij rondsluipend met ’n dode kat aan een hengel :-) ik zag het weer wat letterlijk.. Dacht daarna aan onze juniors sluipend met afstandsbediening door het dorp. Ook lol, eh, rare sport. En het toetertje doet t niet. Komt door mijn Appel zeker? Of ook “toeval” ?
  ook niet in vuurvos ?

 8. RSS:
  Beveiligd: суп рыб…van ANDERSOM door Anders
  Er is geen samenvatting omdat dit bericht is beveiligd

  hoe doe je dat!!

  Jaaah ( *klinkt geheimzinnig* ) dat zou je wel willen weten hè ?
  Nee, ‘k zat even te spelen vond een knopje dat ik nog niet eerder had gebruikt gezien…
  Stukje is nog niet af en volgt later; geduld…

 9. Zo’n knopje lijkt mij ook wel wat, ik druk wel eens per ongeluk op publish, ipv save. En als ik dat herstel staat ‘ie toch nog in de RSS. Balen.
  Misschien dan toch maar over op WordPress ?

 10. hoe heet dat ook al weer: serendipiteit? nee, da’s weer wat anders. nou ja, het moeilijke woord voor ‘toeval bestaat niet’ (want dat zijn drie woorden en dus per definitie minder mooi)

 11. error opening file…
  oh well.

  ik ben er weer. toevallig. ; )
  en max was heel naar in de city hè.
  he sure was !

 12. Nu mijn toevalletje: Ik zat in Sydney en had zin in wiet, dat zei ik hardop omdat mijn vriend bier had en ik niet omdat ik dat niet lus. En ik baalde want hij werd steeds lolliger en ik niet.
  Maar Australie en wiet…dat ligt er niet voor het oprapen en coffeeshops heb je ook niet. Sterker, het is er streng verboden (ik heb het over meer dan 10 jaar geleden). Maar…

  wat zie ik als ik achter me kijk, liggen in een schoon hoekje op de marmeren vloer van een enorme wolkenkrabber bank waar we om 11 uur snachts zaten? Een doorzichtig zakje met wiet!!!!! Maar..toen had ik wel wiet maar geen vloei en shag. En vrijwel iedereen in Sydney rookte pakjes, geen shag. Dus ook geen vloeitjes. Maar wie komen er ineens om de hoek voorbij lopen..3 nederlanders die we kenden met een pakje shag!! (ik bedoel..in een miljoenenstad om 11 uur snachts tussen duizenden mensen die zich naar het vuurwerk van 12 uur oud&nieuw haasten) En ze hadden natuurlijk ook nog wel een vuurtje. Dus precies 5 minuten na mijn vurige wens had ik wat ik wilde!! Nu heb ik het wel even over het wonder in mijn leven. Ik heb er twee. Deze is er eentje van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s